Main menu

header

557 4 1de Carmen Ciripoiu

Celulita este obsesia femeii moderne și chiar dacă nu e considerată o boală, faptul că e inestetică le creează doamnelor mari probleme. Cum se reduce aspectul celulitei? Utilizând remedii cu ingrediente naturale.

Iaurtul împiedică depunerile de grăsime

Alimentația anticelulitică, în primul rând, conține surse de proteine slabe, dar și grăsimi sănătoase în cantitate moderată. În clasamentul alimentelor indicate se numără fructele de pădure, care, prin conținutul bogat de vitamina C, stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele. De asemenea, fructele de pădure conțin și mulți antioxidanți care luptă împotriva acumulării de toxine în țesuturi, ce agravează celulita. Şi bananele sunt un alt aliat împotriva celulitei. Acestea conțin potasiu, element care combate retenția de lichide, dar și substanțe care elimină toxinele din organism. Papaya și ghimbirul sunt, de asemenea, incluse în regimul alimentar anticelulitic, deoarece contribuie din plin la refacerea țesuturilor. În plus, studiile au demonstrat că persoanele care consumă trei porții de iaurt bogat în calciu au mai puține depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.

Împachetări cu argilă

Ingredientele din spirulină îmbunătățesc circulația și aspectul pielii, oprind instalarea celulitei. Spirulina foarte fin pisată se amestecă bine cu apă până se obține o pastă cu care se masează timp de zece minute zonele cu probleme, apoi se clătește cu apă călduță. Pentru un efect mai intens, spirulina se amestecă bine cu ulei de măsline. Excepționale sunt și împachetările cu argilă. Se amestecă două plicuri cu argilă cu zeama unei jumătăți de lămâie, două linguri cu ulei de măsline și două linguri cu ceai verde, mărunțit. Compoziția se aplică pe corp, apoi se înfășoară cu folie alimentară. Se păstrează două ore, se clătește cu apă călduță și se aplică o cremă anticelulitică. Foarte util este și masajul cu zahăr și avocado. Se amestecă într-un blender o cană cu zahăr brun cu o lingură cu miere și o linguriță cu ulei de măsline până ce compoziția se omogenizează. Amestecul se aplică de patru ori pe săptămână.