Main menu

header

  Pielea de pe tălpi trebuie exfoliată şi regenerată la fel ca în orice altă parte a corpului. Există mai multe tipuri de produse de exfoliere pe piaţă. Dar puteţi încerca şi un scrub uşor de preparat acasă, la fel de eficient ca şi acelea din comerţ.

Înainte de exfoliere înmuiaţi pielea

  Aveţi nevoie de: o jumătate de ceaşcă de sare de mare, trei felii de lămâie, cinci frunze de mentă şi cinci picături de ulei esenţial de lămâie verde. Amestecaţi toate ingredientele şi puneţi-le într-un recipient cu apă caldă. Staţi cu picioarele în această soluţie timp de cinci minute. După aceea frecaţi cu o piatră ponce, clătiţi şi ungeţi-vă cu cremă.

Cum regeneraţi ţesutul

  Aveţi nevoie de: trei lămâi, două linguri cu zahăr, o lingură cu ulei de migdale, 15 frunze de mentă mărunţite şi cinci picături de ulei esenţial de lime. Tăiaţi lămâile în bucăţi mici şi apoi mixaţi-le. Adăugaţi celelalte ingrediente şi aplicaţi pe tălpi produsul obţinut. Masaţi puternic zonele aspre din jurul călcâielor, gleznelor şi tălpilor. Îndepărtaţi cu apă caldă, uscaţi cu un prosop moale şi aplicaţi o cremă hidratantă pe bază de mentă.
Cristina Tache