Main menu

header

529 4 2de Adrian Barna

Este adevărat că soarele are numeroase beneficii pentru corp, dar asta nu înseamnă că excesul nu este periculos! Odată cu începerea sezonului de plajă, nu uitați de principalele reguli pentru o protecţie adecvată împotriva radiaţiilor solare şi învățați cum să vă bucurați de vară fără a vă pune sănătatea în pericol.

Are numeroase beneficii

În timpul sezonului cald, aliatul dumneavoastră de nădejde poate deveni untul de cacao. Acesta este perfect pentru obţinerea unui bronz uniform, dar şi pentru hidratarea pielii, deci vă va ajuta să vă simţiți frumoasă, dar şi sănătoasă pe tot parcursul verii. Dacă nu ştiți exact cum acţionează acest produs extrem de hidratant asupra pielii dumneavoastră, iată principalele sale beneficii:

Vă protejează de arsuri solare

Deoarece este bogat în vitamina E şi în alte substanţe nutritive, untul de cacao vă va răsfăța pielea pe timpul verii, devenind mai elastică şi mai rezistentă, şi vă va calma arsurile solare.

Hidratează pielea

Secretul unui bronz uniform este o piele hidratată. Untul de cacao este cunoscut pentru efectele sale de hidratare şi de hrănire a pielii în profunzime, deci nu îl uitați acasă atunci când vă pregătiți să plecați spre mare (dacă tânjiți după un bronz cafeniu).

Întăreşte sistemul imunitar

Da, untul de cacao are şi acest beneficiu! Odată ce l-ați aplicat pe piele şi ați început să masați uşor, acesta vă va stimula sistemul imunitar, deci veți fi mai pregătită să „luptați” cu radiaţiile solare şi să preveniți bolile de piele.

Intră uşor în piele şi acţionează imediat

Pentru că untul de cacao are punctul de topire la 37 de grade Celsius (extrem de apropiat de temperatura corpului), acesta va intra imediat în piele şi va începe să acţioneze de la prima masare.

Bogat în antioxidanţi

Nu doar că are un conţinut ridicat de vitamina E şi de minerale, untul de cacao este şi foarte bogat în antioxidanţi. Aceştia luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele şi îmbătrânesc pielea. Multe dintre produsele pentru protecţie solară de pe piaţă au în compoziţia lor unt de cacao, deci de ce să nu îl folosiți în starea sa pură şi să vă bucurați din plin de toate beneficiile?

Stimulează sinteza colagenului

Nimic nu vă ajută pielea să devină elastică şi să se regenereze la fel ca untul de cacao. Cu cât îl folosiți mai mult şi pe o perioadă mai lungă, cu atât pielea dumneavoastră va deveni mai luminoasă şi mai sănătoasă, iar o piele sănătoasă se apără mai uşor de radiaţiile solare.

Pont. Este utilizat şi în aromoterapie, pentru că masajul cu unt de cacao are un efect relaxant, oferă energie şi alungă stresul

Balsam de buze

Untul de cacao nu este bun doar pentru obţinerea unui bronz uniform şi sănătos, ci ajută şi buzele pe timpul verii. Dacă aveți buzele crăpate sau uscate, le puteți revitaliza prin aplicarea unei cantităţi mici de unt de cacao. Folosiți-l la fel ca orice balsam de buze şi veți vedea că buzele îşi vor recăpăta aspectul sănătos şi plin.