Main menu

header

528 4 3de Gabriela Niculescu

Toată lumea visează la un ten veşnic tânăr, fără supărătoarele riduri din jurul ochilor sau al gurii, fără bărbia dublă sau pielea în veşnică luptă cu gravitaţia. Aceasta este şi premisa în baza căreia chirurgia estetică a cunoscut un aşa avânt în ultimii ani - femeile, dar şi bărbaţii doresc să se menţină în formă şi să arate şi la exterior la fel de tineri precum se simt în interior. Vara aceasta se poartă tenul tânăr „ca la 20 de ani”, așa că specialiștii din domeniu recomandă CrioCool, crioterapia menită să „șteargă” ridurile de pe chip cu temperaturi sub zero grade Celsius.

Peste 23 de milioane de proceduri cosmetice într-un an

Potrivit Societăţii Internaţionale de Chirurgie Estetică, în 2013 au avut loc peste 23 de milioane de proceduri cosmetice chirurgicale şi nonchirurgicale, 87% dintre acestea fiind realizate de femei. În cazul femeilor, cel mai solicitate proceduri chirurgicale au fost augmentările mamare, liposucţiile şi blefaroplastiile, în timp ce în topul procedurilor nechirurgicale s-au înscris injectările cu acid hialuronic, cu toxină botulinică şi îndepărtarea cu laser a pilozităţii. În cazul bărbaţilor, situaţia este puţin diferită, deoarece aceştia au optat pentru rinoplastie, reducere mamară şi blefaroplastie. Primele trei ţări la numărul de proceduri estetice sunt: Statele Unite ale Americii, cu 17% dintre proceduri, urmate de Brazilia, cu 9,1%, şi Mexic, cu 3,8%.

Crioterapia se realizează fără ace sau bisturiu

În acest context al „invaziei” intervenţiilor cu bisturiul, terapeuţii din cadrul saloanelor destinate remodelării corporale nonchirurgicale recomandă crioterapia - un tratament cosmetic de ultimă generaţie, ideal pentru acest moment al anului, când cu toţii vă străduiți să fiți în formă pentru perioada concediilor. Mai exact, este vorba despre liftingul facial fără bisturiu sau fără ace, realizat prin aplicarea la nivelul tegumentului, în scop terapeutic şi cosmetic, de temperaturi aflate sub 0 grade Celsius.

Se folosesc acid hialuronic, vitaminele B6 și C, colagen

Tratamentul facial complet CrioCool implică următoarele etape: se începe cu demachierea tenului, se aplică o soluţie de tonifiere, se face o sesiune de microdermabraziune, după care, una de mezoterapie şi o şedinţă de criolift. Tratamentul este urmat de un masaj facial relaxant, o mască aleasă în funcţie de tipul de ten şi aplicarea unei creme de final. „Dintre toate aceste etape, sesiunea de Criolift iese în evidență, deoarece aceasta presupune reducerea graduală a temperaturii tenului până la -18 grade Celsius, alternând astfel vasoconstricţia cu vasodilataţia. Substanţele folosite în timpul terapiei sunt: acidul hialuronic, vitamina C, vitamina B6 şi colagenul. Substanţele pătrund în profunzimea pielii şi acţionează în zonele expuse îmbătrânirii, precum ten, gât şi decolteu”, a explicat Mădălina Zvonaru, reprezentant al Salonului Decebal.

„Sesiunea de Criolift presupune reducerea graduală a temperaturii tenului până la -18 grade Celsius, alternând astfel vasoconstricţia cu vasodilataţia” Mădălina Zvonaru

Stimulează regenerarea pielii

Şedinţa durează între 40 și 60 de minute, iar efectul de lifting este imediat. După o şedinţă de criolifting, tenul matur poate arăta ca la 20 ani, adică ferm, luminos şi fără riduri. La capitolul avantaje ale crioterapiei putem aminti că stimulează celulele ce produc colagenul şi reduce ridurile; determină întinderea pielii, aceasta devenind mai netedă şi mai fermă; stimulează regenerarea pielii, accelerând vindecarea leziunilor; îmbunătăţeşte microcirculaţia şi alimentarea cu oxigen a celulelor; elimină toxinele; prezintă disconfort minim și există o toleranță bună a pielii la tratament.