Main menu

header

528 4 1de Gabriela Niculescu

Fiecare ţară are obiceiurile şi tradiţiile sale. La fel se întâmplă şi în cazul cosmeticii, unde femeile îşi întreţin frumuseţea cu secrete caracteristice zonei în care trăiesc. Nu este întâmplător faptul că braziliencele au pielea și picioarele atât de frumoase sau că indiencele au părul aşa de strălucitor şi de mătăsos. Pentru a fi atrăgătoare, reprezentantele sexului slab apelează la trucuri vechi de când lumea. Iată câteva dintre aceste secrete ale frumuseţii, culese din culturile câtorva popoare, recunoscute pentru aplecarea lor către latura estetică.

Pielea catifelată a braziliencelor, cu nisip

Este un lucru destul de obişnuit pentru brazilience să îşi frece corpul cu nisip. Frumoasele cu pielea ciocolatie s-au obişnuit cu acest ritual, pentru că este ideal în stimularea circulaţiei sangvine, pentru catifelare şi, mai ales, pentru combaterea eficientă a celulitei. În plus, nisipul este un excelent exfoliant al celulelor moarte ale pielii.

Gheișele își îngrijeau tenul cu ulei de camelie

Trucul folosit de gheişe, din cele mai vechi timpuri, pentru o epidermă moale şi fără probleme este uleiul de camelie. Acest extract de plantă ajută la hidratare, la catifelare şi la tonifiere. Textura şi strălucirea pe care tratamentele cu acest ulei le conferă pielii nu pot fi egalate de niciun produs cosmetic. Este un ulei care se absoarbe uşor în piele şi poate fi folosit pentru îngrijirea tenului, a corpului sau pentru întărirea unghiilor.

Păr strălucitor ca al indiencelor, cu ulei de cocos

528 4 2Femeile din India folosesc uleiul din nucă de cocos pentru îngrijirea părului. Acest ulei redă strălucirea părului, regenerează firul de păr şi curăţă scalpul de impurităţi. O dată pe săptămână se face un masaj capilar cu ulei de cocos încălzit. Se menţine în păr peste noapte, iar dimineaţa se clăteşte părul cu apă călduţă. Uleiul de cocos este un remediu excelent şi pentru vârfurile despicate.

Ceaiul alb, elixirul tinereţii chinezoaicelor

Pe lângă binecunoscutul ceai verde, în China, femeile folosesc şi ceaiul alb, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest ceai se prepară din vârfurile argintii ale plantei și este cunoscut în cultura chinezească şi sub denumirea de „ceaiul împăratului”. Vârfurile arborelui de ceai verde conţin antioxidanţi puternici, ce acţionează ca un scut împotriva efectelor factorilor de mediu şi ajută organismul să lupte contra îmbătrânirii premature.

Femeile cu adevărat extraordinare, care atrag privirile și admirația celor din jur și la vârste înaintate, au același „secret“, mai presus de orice truc: frumusețea interioară. Aceasta este singura care vă poate păstra candoarea până la sfârșitul vieții!

Apa de izvor, secretul femeilor scandinave

Femeile din Scandinavia folosesc apa de izvor pentru a-şi menţine tenul tânăr. Ele se spală de două ori pe zi cu apă minerală rece. Astfel, pielea îşi reglează funcţiile, fără a fi nevoie de creme sau de loţiuni de întinerire. Apa rece de izvor ajută şi la buna circulaţie a sângelui în zonele cu probleme.