Main menu

header

3 ponturi pe săptămână (231)

- O linguriţă pe zi cu lăptişor de matcă în amestec cu miere are funcţii vasodilatatoare, fiind indicat cardiacilor; Read more: 3 ponturi pe săptămână (231)

Alimente antistres

de Anda Postolache

Stresul, în linii mari, este o stare de apărare a organismului, mult exagerată. Ceea ce este stresant, adică prea solicitant, pentru un individ, nu este pentru altul. Sunt oameni care se adaptează bine în condiţii foarte grele, sunt alţii care se îmbolnăvesc fatal pentru că le moare pisica. Suntem pe tărâmul subiectivismului şi nimic nu e bătut în cuie. Read more: Alimente antistres

Tratamente pentru hernii inghinale

de Anda Postolache

Persoanele care suferă de hernie inghinală pot recurge la tratamente naturiste foarte eficiente, pe bază de ulei de sunătoare sau de migadale, infuzii şi comprese cu pelin, coada-şoricelului, traista-ciobanului şi creţişoară. Read more: Tratamente pentru hernii inghinale

DLPA şi Capsicum, remedii naturale contra artritei reumatoide

de Anda Postolache

Foarte mulţi oameni au fost diagnosticaţi cu artrită sau cu diverse alte forme de reumatism. Suferinţele cauzate de inflamaţiile articulaţiilor sunt însoţite adesea şi de modificări secundare ale oaselor, lucru ce provoacă dureri mari bolnavilor. Cu toate acestea, milioanele de astfel de suferinzi din întreaga lume au cel mai adesea la îndemână doar medicamente foarte scumpe din gama nonsteroidelor antiinflamatorii, ce au ca efect secundar şi distrugerea cartilagiilor. Din fericire, în ultima vreme, cercetătorii cu viziuni mai largi asupra metodelor de vindecare, bazate pe principiile active extrase din plante, au descoperit şi medicamente din produşi naturali. Read more: DLPA şi Capsicum, remedii naturale contra artritei reumatoide

Viţa-de-vie, leacul cancerului de sân

de Ana-Maria Cocea

Viţa-de-vie este folosită în medicina naturistă, cu rezultate uimitoare. Vinul obţinut din dulcile boabe de struguri, băut cu măsură, are efecte benefice recunoscute de medicii din întreaga lume. Însă, în afara acestei licori ritualice, din viţa-de-vie se prepară numeroase remedii, prevenind şi vindecând şi cele mai temute boli, cum ar fi cancerul de sân. Read more: Viţa-de-vie, leacul cancerului de sân

Traista-ciobanului şi vâscul, duşmanii hipotensiunii

de Anda Postolache

Multe persoane au probleme cauzate de hipertensiunea arterială. Dar sunt şi oameni care suferă din cauza valorilor scăzute ale tensiunii, adică hipotensivii. Specialiştii fitoterapeuţi au sfaturi bune şi pentru aceştia. În afară de o serie de mijloace simple de reglare a tensiunii arteriale, cum ar fi masajele cu jet de apă şi gimnastica, se pot utiliza şi nişte infuzii din plante medicinale. Read more: Traista-ciobanului şi vâscul, duşmanii hipotensiunii

Schinduful, în luptă cu diabetul

de Claudia Stan

Schinduful (Trigonella foenum-graecum) sau fânul grecesc este o plantă ierboasă ce creşte spontan în zonele mediteraneene, dar este întâlnită şi în zonele de câmpie ale ţării noastre, fiind intens folosită în medicina naturistă, datorită proprietăţilor sale curative. Planta se utilizează în întregime în tratamente, deoarece frunzele, florile şi tulpina prezintă aceeaşi compoziţie chimică. Read more: Schinduful, în luptă cu diabetul

Măceşele, izvor de vitamine

de Anda Postolache

Măceşul, pe numele ştiinţific Rosa Canina, creşte la marginea pădurilor de foioase, pe coastele însorite, păşuni şi fâneţe, dar şi prin luncile râurilor. Este o plantă medicinală foarte bogată în vitaminele A, B1, B2, C, P, K, lecitină şi zaharuri. Vitamina P are rolul de a menţine fragilitatea şi permeabilitatea capilarelor, normalizând astfel circulaţia sângelui. Read more: Măceşele, izvor de vitamine

3 ponturi pe săptămână (230)

- Cruşinul se întrebuinţează în constipaţiile cronice sub formă de praf (între unu şi trei grame în 24 de ore) sau de ceai, ce se prepară dintr-o lingură cu coajă mărunţită, opărită în 250 ml de apă. Se strecoară, iar ceaiul se bea călduţ seara, înainte de culcare; Read more: 3 ponturi pe săptămână (230)

Garantul unei sănătăţi de fier: dovlecelul

de Anda Postolache

Suntem în plină vară şi în grădini sau pe tarabe se găsesc legume sănătoase, printre ele numărându-se şi dovlecelul. Pe numele lui ştiinţific Curcubita pepo, este originar din Mexic, unde se pare că era folosit în alimentaţie încă de acum 7.000 de ani. În Europa au fost aduşi de turci şi de italieni, ulterior răspândindu-se pe tot globul. La noi, cea mai întâlnită specie este cea cu coajă verde deschis, dar mai sunt şi dovlecii italieneşti, cu coaja verde închis, numiţi zucchini. În China au fost obţinuţi dovlecei cu lungime de un metru, ce au ajuns şi în pieţele noastre. Read more: Garantul unei sănătăţi de fier: dovlecelul

Nu ocoliţi fructele uscate!

de Elena Şerban

Deseori, vedem în marile magazine platouri cu diverse fructe uscate. Aşezate simetric pe farfurii de carton şi ambalate frumos, aceste fructe nu sunt bune doar să impresionaţi musafirii, în cazul unor petreceri. Arabii folosesc de veacuri beneficiile fructelor păstrate astfel. Read more: Nu ocoliţi fructele uscate!