Main menu

header

Alimentele colorate ţin bolile la distanţă

de Cristina Cristache

Alimentele viu colorate ne pot proteja de la cancer până la boli de piele, îmbătrânire prematură, ne pot detoxifica, ne pot ţine departe de infecţii şi chiar pot creşte apetitul sexual. Iată ce nu ştiţi despre minunile în culori ale gastronomiei şi nutriţiei.

Read more: Alimentele colorate ţin bolile la distanţă

Ceaiul de hibiscus scade tensiunea

de Cristina Cristache

Floarea de hibiscus este de-a dreptul superbă, de o culoare roşie intensă şi catifelată, gustul este acrişor, asemănător cu măceşele sau afinele, mirosul plăcut, iar beneficiile nenumărate.

Read more: Ceaiul de hibiscus scade tensiunea

Ceapa verde, antialergic natural

de Diana Georgescu

Prin efectul său diuretic şi depurativ, care reglează activitatea glandelor ce secretă în mod natural cortizon, ceapa verde este considerată drept un important antialergic natural. Pentru a preveni erupţiile pe piele şi fenomenele respiratorii specifice alergiei, se recomandă consumarea zilnică a şase-zece fire de ceapă, mai ales în perioada polenizărilor, dar şi atunci când organismul este expus căldurii şi prafului.

Read more: Ceapa verde, antialergic natural

Coada-şoricelului luptă cu osteomielita

de Carmen Ciripoiu

Inflamaţie a măduvei osoase, osteomielita este cel mai des întâlnită la copiii cu vârste între 5 şi 15 ani, dar poate apărea şi la adulţi şi bătrâni, sub forma unei recidive a unui proces inflamator osos mai vechi. Foarte utile în ameliorarea şi chiar vindecarea bolii, tratamentele naturiste trebuie începute încă de la primele simptome.

Read more: Coada-şoricelului luptă cu osteomielita

Morcovii combat cancerul de prostată

de Dana Purgaru

Noua armă împotriva cancerului de prostată nu e un medicament sofisticat, ci banalul morcov. Oamenii de ştiinţă susţin că acesta are capacitatea de a slăbi puterea tumorilor de a distruge ţesuturile sănătoase.

Read more: Morcovii combat cancerul de prostată

Varza creaţă alungă oboseala intelectuală

de Carmen Ciripoiu

Stare caracterizată prin oboseală accentuată, ce se poate manifesta prin scăderea capacităţii de concentrare, cefalee, iritabilitate sau somnolenţă, surmenajul intelectual cedează în faţa tratamentelor naturiste.

Read more: Varza creaţă alungă oboseala intelectuală

Cocteilurile verzi revigorează organismul

Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Cei care trăiesc mai mult în natură decât în încăperi închise au întotdeauna o sănătate aparte, un tonus diferit faţă de cei care, în virtutea împrejurărilor, trebuie să petreacă cea mai mare parte a timpului în medii lipsite de aer şi lumină naturală. Maica Rafaila de la Celic Dere, la cei 84 de ani pe care îi are, cum dă firul ierbii începe să adune din bogăţiile verzi ale pădurii dobrogene. Ea spune că „un cocteil verde te face ca nou”, în sensul că, prin aportul de vitamine şi minerale pe care îl conţine, ajută la detoxificarea organismului, prevenirea bolilor cardiovasculare şi neutralizeazarea tuturor aditivilor şi otrăvurilor pe care le preluăm din atmosferă sau dintr-un mod de hrană deficitar.

Read more: Cocteilurile verzi revigorează organismul

Vitaminizare cu 5 fructe rare

de Gabriela Niculescu

Cea mai importantă sursă de vitamine şi minerale o oferim organismului nostru din fructe şi legume proaspete. Acestea ar trebui să nu ne lipsească niciodată, mai ales la trecerea în sezonul rece, când devenim vulnerabili. Pe lângă multitudinea de fructe cunoscute mai există o altă paletă bogată de specii ce se găsesc în diferite locuri ale globului pământesc. Şi acestea sunt ideale pentru a ne întări imunitatea şi pentru a ne ajuta să ne ferim de boli. Am ales doar cinci specii rare de fructe dintre cele mai bogate în vitamine, pe care vi le prezentăm în rândurile ce urmează.

Read more: Vitaminizare cu 5 fructe rare

Sucul de mărar ajută la refacerea după naştere

de Diana Georgescu

Consumul, înainte de masă, a unei linguriţe cu mărar verde tocat este un excelent stimulent al secreţiei de sucuri gastrice şi de bilă, care ajută procesul digestiv.
Mărarul este folosit ca adaos în mâncăruri, dar şi ca medicament, din cele mai vechi timpuri, aşa cum atestă un papirus egiptean de acum peste 4.000 de ani.
Atât frunzele, cât şi seminţele sau rădăcina de mărar sunt folosite în scop terapeutic, sub formă de infuzii, de tincturi şi de uleiuri. Planta este o sursă importantă de antioxidanţi, de proteine, carbohidraţi, minerale, fitoestrogeni şi de aminoacizi.

Read more: Sucul de mărar ajută la refacerea după naştere

Leuşteanul stimulează digestia

de Diana Georgescu

Nelipsit la dresul mâncărurilor, în special al ciorbelor sau al borşurilor, datorită parfumului său unic, leuşteanul s-a dovedit a fi, în urma studiilor ştiinţifice, un adevărat tezaur de principii active, cu puternice acţiuni terapeutice. Această plantă, deloc pretenţioasă, care dacă e cultivată în grădină poate trăi până la zece ani, are o puternică acţiune terapeutică asupra aparatului respirator, a celui reno-urinar, endocrin, dar şi imunitar. Este indicată în tratarea tulburărilor digestive, scaunelor cu eliminare anevoioasă, gazelor urât mirositoare, mucozităţilor.

Read more: Leuşteanul stimulează digestia

Nucşoara vine de hac nevralgiilor

de Cătălina Tăgârţă

Nucşoara a fost una dintre cele mai scumpe mirodenii ce a ajuns în Europa prin secolul al IX-lea prin intermediul neguţătorilor arabi, şi a fost folosită mai întâi la aromarea berii. Arborele de nucşoară e crescut în scop comercial în diverse regiuni cu climă caldă. Din punct de vedere al yoga, produsul este dublu yin, iar în Ayurveda este folosit pentru calmarea nervilor şi decontractarea musculaturii.

Read more: Nucşoara vine de hac nevralgiilor