Main menu

header

Mătreaţa-bradului distruge microbul ce cauzează enterocolita

472 08 2de Gabriela Niculescu

Mătreaţa-bradului este un lichen simbiot care creşte şi se dezvoltă pe scoarţa coniferelor, dar mai ales pe cea a molidului. În medicina naturistă se utilizează planta întreagă, deoarece conţine numeroase substanţe hrănitoare, ce ajută la vindecarea multor boli.

Read more: Mătreaţa-bradului distruge microbul ce cauzează enterocolita

Năutul, aliment ce combate afecţiunile cardiovasculare

472 08 1de Gabriela Niculescu

Mai multe studii au arătat că un consum regulat de năut combate riscul de a face osteoporoză, cancer la sân şi diabet de tip II. Însă beneficiile aduse de acest aliment sunt multiple. Iată în continuare câteva dintre cele mai importante.

Read more: Năutul, aliment ce combate afecţiunile cardiovasculare

Urzica vindecă anemia

472 09 1de Carmen Ciripoiu

La prima vedere, e greu să o consideri plantă medicinală cu calități excepționale de vindecare. Dar studiile au arătat că în frunzele și în rădăcinile urzicii se ascund adevărate farmacii, care vindecă fără greș o mulțime de maladii.

Read more: Urzica vindecă anemia

Ţintaura regenerează sângele

472 10 3de Iulian D. Moleianu

Numită şi ţintaur, fierea-pământului sau frigurică, ţintaura se numără printre cele mai puternice plante tipic româneşti cu efect detoxifiant şi febrifug. Planta poate fi recunoscută după florile roşii-rozalii, ce cresc în mici ciorchini, evidenţiindu-se uşor printre ierburi, și care pot fi culese până la sfârşitul lunii septembrie.

Read more: Ţintaura regenerează sângele

Laringita trece cu decoct din cârmâz

472 10 2de Gabriela Niculescu

Cârmâzul este o plantă originară din America de Nord. Datorită proprietăţilor terapeutice recunoscute, aceasta a fost adusă şi în Europa. Întrebuinţările sale sunt multiple, de aceea este renumită în fitoterapie.

Read more: Laringita trece cu decoct din cârmâz

Cele mai bune remedii antîmbătrânire

472 11 1de Carmen Ciripoiu

Înaintarea în vârstă este un proces prin care trecem toți și tare mult ne-am dori să oprim îmbătrânirea. Chiar dacă încă nu s-a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe, există anumite remedii-minune ce pot împiedica efectele negative pe care le are trecerea timpului asupra corpului.

Read more: Cele mai bune remedii antîmbătrânire

Jackfruitul ţine sub control tensiunea

472 10 1de Daniela Anton

Jackfruitul este fructul naţional al statului Bangladesh şi a fost cultivat în India în urmă cu 6.000 de ani. Jackfruitul este apreciat nu numai pentru gustul excelent, dar şi pentru beneficiile sale asupra organismului.

Read more: Jackfruitul ţine sub control tensiunea

Mielăreaua reglează hormonii

471 06 1de Cristina Cristache

Mielăreaua este un arbust cu frunziş des, originar din Asia Centrală. Înfloreşte vara în buchete de un mov viu şi face fructe mici, de culoare maro-roşcat. Acestea se aseamănă cu boabele de piper, şi nu doar fizic. În Antichitate erau folosite pentru a aroma uşor preparate culinare ce necesitau doar un strop de iuţeală. Frunzele sunt şi ele dese şi aromate, cu miros fin, asemănător lavandei. Mai este cunoscută sub denumirea de arbore de salvie sau lavandă sălbatică, şi asupra ei s-au derulat numeroase studii, care i-au stabilit valorile terapeutice în afecţiunile hormonale.

Read more: Mielăreaua reglează hormonii

Polenul previne apariţia accidentelor vasculare

471 09 1de Dana Purgaru

Supliment nutritiv și în același timp aliment, polenul este unul dintre cele mai bune mijloace de întărire a sistemului imunitar. Este revitalizant, înlăturând oboseala şi surmenajul în doar câteva zile, conferă bună dispoziție și este 100% natural.

Read more: Polenul previne apariţia accidentelor vasculare

Inamicul a 50 de maladii: PRAZUL

471 08 1de Gabriela Niculescu

Cunoscut din Antichitate şi slăvit în papirusurile egiptene, prazul este un remediu ideal în tratarea a nenumărate maladii. Cum piețele și grădinile sunt pline de praz în această perioadă, ne-am gândit să vă împărtășim câteva remedii ce-l au pe regele praz ca protagonist.

Read more: Inamicul a 50 de maladii: PRAZUL

Păpădia repară ficatul şi rinichii

471 10 1de Dana Purgaru

Banala păpădie este un izvor de vitamine, proteine, potasiu, glucide, dar și tanin, sterol colină, acid cafeic, substanțe cu principii amare, dintre care cea mai cunoscută este taraxacina, flavonoide și carotenoide - care dau culoarea galbenă a florii. De la ea se folosește totul, atât frunzele sau floarea, cât și tulpina sau rădăcina, iar gustul ei amărui este benefic, deoarece stimulează funcția de detoxifiere a ficatului.

Read more: Păpădia repară ficatul şi rinichii