Main menu

header

Loboda detoxifică şi calmează

de Mariana Borloveanu

Fiind cultivată din cele mai vechi timpuri, loboda este o plantă perfect adaptată la condiţiile din ţara noastră. Originea ei este greu de precizat, dar o putem găsi undeva între Europa şi Asia. Strămoşul ei sigur este o specie de lobodă sălbatică (Atriplex ritens).

Read more: Loboda detoxifică şi calmează

Măcrişul-iepurelui, un inamic de temut pentru cancerul gastric

de Eugenia Golub

Măcrişul-iepurelui se găseşte în pădurile de foioase şi conifere şi conţine mari cantităţi de vitamine A, C, D şi E, complex de vitamine B, K, P, U, betacaroten, calciu, fier, siliciu, magneziu, sulf, zinc, cupru şi potasiu.

Read more: Măcrişul-iepurelui, un inamic de temut pentru cancerul gastric

Scoruşele, bune în terapia diabetului

de Ana Trifan

Scoruşul negru este originar din America de Nord, dar a fost introdus şi în culturile din România. Este o plantă ce se adaptează repede, nu e pretenţioasă în privinţa solului şi nici nu cere îngrijiri deosebite. Fructele sale au calităţi medicinale deosebite. Singura neplăcere ar fi că nu sunt atât de dulci, precum coacăzele sau zmeura. Dacă nu vă plac fructele acrişoare, atunci le puteţi prepara sub formă de suc, împreună cu puţin suc natural de mere. Veţi obţine o băutură delicioasă şi sănătoasă.

Read more: Scoruşele, bune în terapia diabetului

Trataţi colita cu ceai de coada-şoricelului

de Anda Postolache

Colita este o boală destul de răspândită. Ea se manifestă prin dureri abdominale apărute după mesele prea bogate, după consumarea fructelor crude, a laptelui proaspăt şi a mâncărurilor prea grase. Pe lângă un comportament alimentar adecvat, există şi remedii naturiste ce pot ameliora şi chiar estompa manifestările neplăcute ale acestei boli.

Read more: Trataţi colita cu ceai de coada-şoricelului

Verdeţuri care vă desfundă nasul

de Elena Şerban

Senzaţia de nas înfundat este total neplăcută. Mai ales dacă este însoţită de o tuse sâcâitoare. Există pe piaţă o serie de medicamente care decongestionează căile nazale. Dacă acestea nu şi-au făcut efectul sau dacă nu vă permiteţi să le cumpăraţi, încercaţi soluţii naturiste, care au acelaşi rol.

Read more: Verdeţuri care vă desfundă nasul

Ceaiul de pedicuţă alungă nevoia de a bea alcool

de Liliana Simidon

Alcoolismul reprezintă atât dependenţa de alcool, cât şi efectele negative pe care acesta le are asupra organismului persoanelor care îl consumă frecvent. Iată ce trebuie făcut în aceste situaţii.

Read more: Ceaiul de pedicuţă alungă nevoia de a bea alcool

Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer

de Elena Nedelcu

Printre primele fructe româneşti apărute pe piaţă se numără şi căpşunile. Aceste fructe conţin multe vitamine şi minerale, au puţine calorii, sunt dulci în mod natural şi sunt bogate în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Căpşunile au şi un conţinut mare de vitamine A, B şi C, săruri minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf şi iod. Adăugând la dieta dumneavoastră fructele proaspete, fie în salate, în sosuri sau ca atare, ele reprezintă un mijloc perfect de a vă întări organismul şi sistemul imunitar.

Read more: Căpşunile previn instalarea bolii Alzheimer

Plante potrivite pentru femei

de Ana Trifan

Rosemary Gladstar, considerată părintele medicinei naturiste în Statele Unite ale Americii, a realizat un top al celor mai benefice plante pentru femei. Iată care sunt acestea şi în ce afecţiuni sunt indicate.

Read more: Plante potrivite pentru femei

Detoxificaţi-vă ficatul cu flori şi fructe de soc

de Mariana Borloveanu

Socul este absolut mirific prin mireasma pe care florile sale albe sau verzi-gălbui o degajă la început de iunie. Atât în folclorul românesc, dar şi în cel european, socul este considerat o miraculoasă plantă de leac. Calităţile terapeutice ale socului sunt apreciate încă din Antichitate, florile plăcut aromate ale acestuia fiind foarte căutate pentru calităţile lor vindecătoare. Recoltarea lor se face când inflorescenţa este perfectă şi nu se scutură.

Read more: Detoxificaţi-vă ficatul cu flori şi fructe de soc

Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

de Daniela Purgaru

Agaricus Blazei Murill este o ciupercă despre care se spune că a revoluţionat lumea medicală internaţională. De doi ani, ea este prezentă şi pe piaţa din România, sub forma unui supliment alimentar 100% natural, Bio-Active MC. Pentru a afla de ce este supranumită „ciuperca lui Dumnezeu” am stat de vorbă cu Daniela Cismaru-Inescu, cea care importă produsul la noi în ţară direct din Japonia.

Read more: Minuni împotriva tumorilor: ciuperca lui Dumnezeu

Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful

de Eugenia Golub

Cartoful a ajuns în Europa prin secolul al XVI-lea şi reprezintă o importantă sursă de vitamina C, potasiu, magneziu şi fibre. S-a descoperit că în aceste legume se găseşte o cantitate mare de carotenoizi şi de flavonoizi. În plus, cartoful conţine provitamina A, vitamina K (antihemoragică şi antianemică) şi sulf (combate excesul de seboree şi fier). Pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive şi terapeutice, este indicat să se consume fiert sau copt, şi nicidecum prăjit în grăsime.

Read more: Ulcerul şi aciditatea gastrică au un duşman de temut: cartoful