Main menu

header

Usturoiul scade grăsimile din sânge

de Elena Şerban

Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge. Nimic neobişnuit. Doar că cei care au un nivel crescut al acestora prezintă, de cele mai multe ori, şi un colesterol mare. De asemenea, conform unor studii clinice, persoanele cu nivelul de trigliceride peste normal (mai mare sau egal cu 200 mg/dl) au un risc sporit de boli cardiovasculare. Persoanele cu diabet sau obeze sunt, de asemenea, susceptibile de a avea trigliceride mari.

Read more: Usturoiul scade grăsimile din sânge

Zmeura vă protejează de cancer şi de microbi

de Gabriela Niculescu

Zmeura are numeroase întrebuinţări benefice asupra întregului organism. Pe cât este de mic acest fruct cu un gust dulce-acrişor, pe atât este de bogat în substanţe şi elemente necesare bunei funcţionări a organismului. El reuşeşte să acopere necesităţile nutritive ale organismului uman datorită conţinutului mare de vitamine, minerale, pectine şi substanţe de natură flavonoidică.

Read more: Zmeura vă protejează de cancer şi de microbi

Mirosuri pentru sănătate

de Ana Trifan

Ştiaţi că simţul mirosului poate identifica mii de arome şi că e de 10.000 de ori mai precis decât simţul gustului? Omul are în nas milioane de receptori. Când aceştia detectează un miros trimit informaţia în bulbii olfactivi din creier, unde semnalele sunt sortate şi eliberate în sistemul limbic. Această parte a creierului este „stăpână” peste anumite amintiri, stări şi cele mai primitive comportamente, cum ar fi cel de foame, de luptă, de fugă, dar şi de senzaţia de excitare, plăcere şi probabil chiar de dependenţă. Aşa se explică faptul că un anumit miros poate reduce nivelul de stres, îmbunătăţi performanţa psihică şi mentală, calma durerea, pune capăt insomniei şi poate ajuta chiar la pierderea în greutate. Iată cum putem folosi anumite arome în avantajul nostru.

Read more: Mirosuri pentru sănătate

Microalgele cresc randamentul şi durata de viaţă

12-11-1de Gabriela Niculescu

Viaţa pe Pământ este strâns legată de alge, acestea fiind intens consumate de unii dintre strămoşii noştri pe vremea când alimentaţia nu era atât de diversificată. Şi cum totul în viaţă este ciclic, se pare că în curând ne vom întoarce şi noi către ele, datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Astfel, algele ne asigură acizii graşi esenţiali indispensabili şi alte elemente marine bogate în Omega 3. Metodele tehnice moderne asigură condiţiile optime pentru dezvoltarea lor, iar uscarea şi prelucrarea atentă, verificarea permanentă a calităţii permit comercializarea unor produse pe bază de alge, sigure, de calitate superioară şi fără materii poluante. Specialistul „Taifasuri”, terapeutul Liviu Buluş (foto), autorul lucrării „Miracolul microalgelor”, vă spune mai multe despre acestea.

Read more: Microalgele cresc randamentul şi durata de viaţă

Spanacul, duşmanul depresiei

de Elena Nedelcu

Acidul folic, numit şi folat, este o vitamină (B9) care previne apariţia defectelor din naştere şi contribuie la formarea celulelor sănătoase, fiind recomandat în special femeilor însărcinate. Două studii realizate recent au relevat importanţa lui şi în prevenirea depresiei, dar şi faptul că absenţa din organism influenţează negativ efectul antidepresivelor. Acidul folic se găseşte în vegetalele cu frunze verzi, în special în spanac, şi în anumite fructe şi sucuri naturale, precum cel de portocale sau grâu încolţit. Produsele alimentare fortificate - pâinea sau fulgii de cereale - sunt o altă sursă bogată de folaţi.

Read more: Spanacul, duşmanul depresiei

Ştevia creaţă combate balonările

de Claudia Stan

Ştevia creaţă (Rumex crispus) este o plantă folosită în scop medicinal, dar şi culinar, având numeroase beneficii asupra organismului. Poate fi găsită în zonele de dealuri şi de câmpii. Pentru a beneficia de proprietăţile sale vă recomandăm să o cultivaţi primăvara.

Read more: Ştevia creaţă combate balonările

Mazărea reduce riscul producerii bolilor cardiace

de Eugenia Golub

Bogată în fibre, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, K şi minerale precum fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu şi potasiu, mazărea este o legumă foarte apreciată atât din punct de vedere al gustului, cât şi al elementelor nutritive.
Până în secolul al XVI-lea era consumată sub formă de seminţe uscate, după care s-a reuşit obţinerea unui soi care să poată fi mâncat şi în stare crudă. Această legumă se află printre alimentele cele mai bogate în vitamina B1.

Read more: Mazărea reduce riscul producerii bolilor cardiace

3 ponturi pe săptămână (276)

- Simptomele menopauzei - bufeuri, nervozitate, palpitaţii, insomnii - pot fi eliminate dacă luaţi „Black cohosh”, o plantă perenă din America de Nord, pe care o puteţi achiziţiona şi din magazinele de produse naturiste din România.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (276)

Brânca-ursului versus infertilitatea masculină

de Liliana Simidon

Atunci când un cuplu îşi doreşte un copil, însă întâmpină obstacole care vin din partea bărbatului, situaţia poate degenera într-o adevărată tragedie în familie. Însă, problemele pot fi depăşite cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Read more: Brânca-ursului versus infertilitatea masculină

Gotu kola stimulează activitatea cerebrală

de Ana Trifan

- Medicina indiană

Gotu kola şi beneficiile ei sunt recunoscute de secole de medicina ayurvedică indiană. Această plantă are reputaţia de a îmbunătăţi şi stimula activitatea creierului, precum şi funcţiile memoriei.

Read more: Gotu kola stimulează activitatea cerebrală

Limba-cerbului contribuie la evacuarea bilei

de Elena Şerban

Pădurile de fag sunt locul preferat pentru una dintre cele mai cunoscute plante medicinale româneşti: limba-cerbului sau năvalnic. Specie de ferigă, aceasta se dezvoltă în zonele umbroase atât de colină, cât şi de munte.

Read more: Limba-cerbului contribuie la evacuarea bilei