Main menu

header

Migdalele scad colesterolul rău

de Elena Şerban

Despre nuci, alune şi migdale se ştie că ajută la reducerea nivelului de colesterol, fapt ce duce la îmbunătăţirea activităţii inimii. Pentru a fi siguri că acesta este efectul pe care îl veţi obţine, este important să le mâncaţi crude (nesărate şi neprăjite) şi în cantităţi reduse.

Read more: Migdalele scad colesterolul rău

3 ponturi pe săptămână (258)

- Două căni pe zi de infuzie din frunze de pătlagină vă scapă de tusea sâcâitoare. Se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate şi mărunţite la o ceaşcă de apă clocotită. După 15 minute de infuzare, ceaiul se îndulceşte cu miere şi se ia câte o lingură la două-trei ore;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (258)

Steatoza hepatică, remediată cu armurariu

de Liliana Simidon

În ultima vreme, tot mai multe persoane suferă de afecţiuni ale ficatului, printre care se numără şi steatoza hepatică. Se ştie, de ficat depinde starea de sănătate a întregului organism. Acest organ este supranumit „Laboratorul central al corpului”. El îndeplineşte mai multe funcţii: ajută la eliminarea toxinelor acumulate, drenează sângele, ajută la producerea bilei. Sunt cazuri în care este surmenat, fiindcă persoana respectivă munceşte mult, astfel acesta nu mai lucrează la parametri optimi.

Read more: Steatoza hepatică, remediată cu armurariu

Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (I)

de Ana Trifan

Produsele naturale sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente în rezolvarea problemelor delicate ale trupului decât cele scumpe, din comerţ. Aşadar, urmează o serie de trucuri, pentru a vă proteja portofelul şi corpul.

Read more: Soluţii naturiste rapide şi eficiente pentru orice boală (I)

Bolile cardiovasculare sunt ţinute în frâu cu fructe şi cu peşte

de Elena Şerban

Inima este cel mai important organ al corpului. Are un rol vital în circulaţia sângelui şi, implicit, în menţinerea vieţii. De aceea este esenţial să păstrăm acest organ cât mai sănătos cu putinţă. Nu trebuie să lăsăm la voia întâmplării funcţionarea ei, fiindcă afecţiunile pot fi fatale. În afară de mişcare şi de o dietă ponderată, fără excese, este bine să consumăm anumite alimente despre care ştim că fac bine acestui organ.

Read more: Bolile cardiovasculare sunt ţinute în frâu cu fructe şi cu peşte

Duşmanul infecţiilor intestinale: cimbrul

de Ana-Maria Cocea

Specialiştii au identificat în compoziţia cimbrului uleiuri volatile ce sunt de ajutor în lupta împotriva infecţiilor intestinale sau în afecţiunile pulmonare ori renale. Indigestia, tulburările digestive pe fond de stres şi gastrita hipoacidă se pot vindeca adăugând în mâncărurile mai grele cimbru din belşug. În plus, se ia un vârf de cuţit de pulbere cu cinci minute înainte de masă, ceea ce vă va păzi organismul de toxinele regăsite în anumite feluri de mâncare.

Read more: Duşmanul infecţiilor intestinale: cimbrul

Socul, adjuvant în cistite

de Anda Postolache

În sezonul rece, mai des decât în alte perioade ale anului, o femeie poate să facă cistită. Afecţiunea este una sâcâitoare: urinări dese, senzaţie de usturime, precum şi dureri de burtă şi chiar de spate. Diagnosticul trebuie pus cu precizie de medicul specialist, deoarece pot fi şi alte cauze ce dau simptome asemănătoare (infecţiile tractului urinar, efectele secundare ale anumitor medicamente, diureticele în exces, sarcina, tumorile şi inflamaţiile pelviene).

Read more: Socul, adjuvant în cistite

Rozmarinul învinge migrenele

de Anda Postolache

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o plantă lemnoasă. Aparţine familiei mentei, Lamiaceae, are frunze mereu verzi şi flori albastre, albe sau roşii. Este folosit în medicină şi în industria parfumurilor. Denumirea sa derivă din latinescul „rosmarinus”, ce înseamnă „roua mării”.

Read more: Rozmarinul învinge migrenele

Ciuboţica-cucului vă scapă de bronşite

de Claudia Stan

Ciuboţica-cucului (Primulla officinalis L.) sau anghelina este o plantă ierboasă, cu flori galbene şi mireasmă îmbietoare. Medicina naturistă utilizează planta în special în sezonul rece, datorită efectelor sale benefice împotriva răcelilor.

Read more: Ciuboţica-cucului vă scapă de bronşite

3 ponturi pe săptămână (257)

- Dacă trebuie să plecaţi într-o călătorie şi ştiţi că aveţi rău de maşină sau de avion, nu trebuie să vă panicaţi. Consumaţi o salată simplă cu mult ghimbir înainte cu o jumătate de oră de plecare! Veţi avea parte de un drum fără probleme;

Read more: 3 ponturi pe săptămână (257)

Colesterolul, ţinut în frâu cu anghinare

de Liliana Simidon

Colesterolul este o temă de larg interes, ce ar trebui să preocupe chiar şi tinerii, nu doar persoanele trecute de prima tinereţe. Dar ce este de fapt colesterolul? Ficatul produce o grăsime din categoria lipidelor, ce este pusă în circulaţie în sânge, fiindu-ne extrem de necesară.
Acest colesterol contribuie la funcţionarea membranelor celulare, a ţesutului nervos şi intră în compoziţia altor substanţe indispensabile organismului nostru. Dar atunci când cantitatea de colesterol depăşeşte nevoile organismului nostru, se ajunge la hipercolesterolemie (valori ce depăşesc pe cele normale), ceea ce poate duce la boli grave cum ar fi: boli de inimă, diabet zaharat, ateroscleroză, ciroză hepatică. Valoarea normală a colesterolului în sânge este de 200 mg/dl.

Read more: Colesterolul, ţinut în frâu cu anghinare