Main menu

header

  Nuca de cedru este mult mai aromată decât nuca obişnuită, datorită răşinilor pe care le conţine. Sămânţa nucii de cedru este mai degrabă un veritabil medicament decât un aliment, având, pe lângă o valoare calorică destul de mare (nucile de cedru sunt mai consistente decât carnea), şi un conţinut ridicat de nutrienţi, ce ajută organismul să învingă o mare parte din boli. Pentru a simţi pe îndelete efectul curativ, consumaţi seminţele de nucă de cedru pe stomacul gol, ca gustare, cu o oră înainte de masă. Doar aşa sunt cel mai bine asimilate mineralele şi vitaminele din compoziţia lor, iar grăsimile nesaturate şi aminoacizii îşi vor face datoria. Nu consumaţi mai mult de 30-50 g de sămânţă, pentru a nu vă irita stomacul!

Vine de hac afecţiunilor gastrointestinale

  Pentru a obţine un desert aromat şi foarte sănătos, aveţi nevoie de trei linguri cu nucă de cedru măcinate fin cu râşniţa electrică de cafea şi de trei linguri cu miere lichidă de salcâm sau de coriandru. Acestea se amestecă foarte bine, până se formează o pastă. Se iau până la două doze de preparat pe zi, în cure de patru săptămâni. Astfel se pot trata afecţiunile gastrointestinale.

O soluţie la infertilitate

  Dacă suferiţi de sterilitate consumaţi pastă de nucă de cedru cu miere şi luaţi câte 12 linguri pe zi. Vitamina E şi arginina, un aminoacid esenţial din compoziţia acestui produs, ajută la dezvoltarea normală a spermatozoizilor, respectiv a ovulelor, redând tinereţea biologică. Acest tratament este recomandat ca adjuvant atât femeilor, cât şi bărbaţilor care suferă de sterilitate.

Previne bolile de inimă

  Ateroscleroza se poate vindeca cu ajutorul unei cure de două luni, în care se consumă câte 40 g de seminţe de cedru pe zi. Grăsimile nesaturate din acest remediu sunt foarte active în reducerea colesterolului, ajutând la elasticizarea vaselor sangvine şi împiedicând depunerea grăsimii pe pereţii arterelor, care pot crea atacul cardiac. Se recomandă mai ales persoanelor cu ischemie cardiacă (întrerupere a circulaţiei sangvine într-un ţesut sau organ, din cauză unui spasm arterial sau astupării unui vas), care se confruntă cu supraponderalitatea şi care au valori ridicate ale colesterolului. Pe parcursul tratamentului este bine să se elimine carnea şi produsele din carne, brânzeturile grase şi untul, margarina şi produsele ce conţin grăsimi vegetale hidrogenate şi prăjelile.

Pansament stomacal

  Ulcerul gastric poate fi ameliorat semnificativ cu ajutorul unei paste de nucă de cedru amestecate cu miere, după gust. Pentru că există persoane cărora chiar şi mierea de albine le măreşte aciditatea, este bine ca nucile să se consume simple sau amestecate cu puţin zahăr. Fitoterapeuţii susţin că efectele terapeutice sunt spectaculoase: mucoasele pereţilor gastrici se refac, secreţia acidă se normalizează şi se constată închiderea şi cicatrizarea perfectă a nişelor (ulceraţie adâncă până la perforare a unor organe interne).

„Bate” anemia!

  Pentru a combate stările de anemie se administrează câte zece grame de nucă de cedru siberian de două ori pe zi. Acest remediu reface nivelul fierului, calciului şi magneziului din organism, îmbunătăţeşte asimilaţia. Persoanele subponderale, care prezintă lipsă de fier şi de alte minerale, vor face cure de trei săptămâni, de patru ori pe an, cu nucă de cedru.
Ana-Maria Cocea
Ajută la creşterea oaselor
Seminţele de nucă de cedru conţin mici cantităţi de fitohormoni, ce ajută procesele de dezvoltare a oaselor şi a sistemului muscular, precum şi buna funcţionare a sistemului neurologic şi osos. Se ţin cure de câte şase luni, în care se consumă 20-50 g seminţe pe zi. Astfel, oasele vor fi mai puternice. Tratamentul este foarte bun în cazul copiilor, care au nevoie de multă energie pentru a se dezvolta sănătos.