Main menu

header

  Întărirea memoriei depinde în primul rând de aportul de vitamina C adus organismului, combătând stresul şi întărind sistemul imunitar. Vitamina C se găseşte în floarea-soarelui, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas şi în plantele cu frunze verzi. Manganul este un alt element ce întăreşte memoria şi se găseşte în nuci, mazăre şi sfeclă. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure cantităţi suficiente de mangan şi, neapărat, de vitamina C.

Morcovii sporesc capacitatea de memorare

  Specialiştii ne recomandă să consumăm zilnic o salată de morcovi cruzi, cu untdelemn şi lămâie. Ananasul este fructul ideal pentru memorie! Exoticul fruct conţine mangan şi vitamina C şi are extrem de puţine calorii. Se recomandă un pahar cu suc pe zi, pentru un tonus bun.

Ceaiul-minune pentru stimularea gândirii

  Aveţi nevoie de cătină, măceşe, traista-ciobanului şi mătase de porumb. Se fierbe un litru de apă, iar când dă în clocot se pun două linguri cu măceşe zdrobite. Se lasă să fiarbă cinci minute, după care se adaugă două linguriţe cu fructe de cătină. După aceea se ia de pe foc şi se mai adaugă o linguriţă cu traista-ciobanului şi o linguriţă cu mătase de porumb. Se lasă apoi acoperit zece minute şi se beau aproximativ patru căni pe zi, pe o perioadă de trei săptămâni. Ceaiul conţine vitamine, precum şi acizii şi aminoacizii necesari creierului, pentru creşterea performanţelor intelectuale.

Roiniţa şi ventrilica ajută creierul

O altă plantă ce întăreşte memoria este roiniţa. Se pot bea trei căni cu ceai pe zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă cu plantă la o cană cu apă. Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosită şi ventrilica. Este bine să beţi ceaiuri de roiniţă sau ventrilică în perioadele cu activitate intelectuală deosebită.

Sucul de ţelină vă înviorează

Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua între trei şi cinci picături de trei ori pe zi, după mese. Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cea cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mese, pe nemâncate şi nu se păstrează de pe o zi pe alta. Prospeţimea legumelor şi fructelor este foarte importantă în ceea ce priveşte stimularea memoriei!

Cura cu polen alungă oboseala

  Dacă administraţi câte o linguriţă cu polen de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, veţi avea un intelect odihnit. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu puţină miere şi se achiziţionează din magazinele naturiste. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de două luni se reia. Se fac maximum trei cure pe an!

Peştele face gândirea limpede

Pentru a avea activităţi intelectuale sănătoase şi de lungă durată, este necesar ca alimentaţia să conţină preponderent alimente de origine marină. Cele mai la îndemână sunt peştele (de orice fel), scoicile şi creveţii. De asemenea, sunt foarte sănătoase şi organe, precum ficatul, rinichii, inima, creierul, în general carnea slabă de pasăre, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, ouăle, brânzeturile, seminţele de floarea-soarelui, dovleac, in şi alunele.

Drojdia de bere, pentru o minte ascuţită

Pentru un efect sporit se pot lua zilnic câte două linguri cu ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru a asigura necesarul vitaminei E. De asemenea, cura de drojdie proaspătă de bere este benefică şi se administrează maximum două linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomandă să se bea dimineaţa un pahar cu suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt şi ele un aliment ideal pentru perioada cu studiu îndelungat. Ele se pot consuma ca atare sau sub formă de suc. Pentru a-şi face efectul este nevoie de două pahare luate înainte de principalele mese ale zilei.
Ana-Maria Cocea
Ceapa şi ghimbirul vs surmenajul intelectual

Pentru a vă concentra mai bine, specialiştii sunt de părere că banala ceapă luptă contra oboselii psihice şi a surmenajului intelectual. Ceapa subţiază sângele, creşte oxigenarea creierului şi ţine colesterolul la distanţă. Consumaţi o jumătate de ceapă zilnic şi vă veţi simţi mai bine!
Studiile arată că nucile întăresc nervii. Consumaţi câte o nucă pe zi şi adăugaţi-o în cereale. Veţi simţi efectul tonic al acesteia!
Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă, din care se face un rachiu medicinal. În Occident este considerată o plantă-minune, pentru că substanţele conţinute de aceasta ajută la buna oxigenare a creierului. Adăugaţi o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi în salată.