Main menu

header

  Cercetătorii din ţara de origine a konjacului, Olanda, au dovedit că seminţele acestei plante perene, cu aspect de palmier, oferă protecţie împotriva bacteriilor de tip Salmonella. De asemenea, are efecte extraordinare şi în cazul diabetului zaharat, obezităţii, constipaţiei şi diverselor afecţiuni ale colonului. Nativ din regiunile tropicale şi subtropicale, konjacul este utilizat în crearea jeleurilor.

Supliment alimentar indicat diabeticilor

  În urma cercetărilor s-a constatat că planta conţine anumite substanţe care ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge, fiind recomandat diabeticilor. Luat după fiecare masă, konjacul ajută la absorbţia rapidă a nivelului ridicat de zahăr. Mai mult, planta îmbunătăţeşte metabolismul lipidelor, reduce colesterolul, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi este utilizată în tratarea persoanelor obeze. Îndeplinind o funcţie de nutriţie, este utilizată ca supliment alimentar.

Luptă împotriva constipaţiei

  Substanţa numită glucomannan, din konjac, când intră în contact cu apa, devine o pastă, un gel. Pentru că organismul uman nu poate digera glucomannanul, acesta este transportat în intestine, provocând contracţii musculare, uşurând tranzitul intestinal. Studiile au demonstrat că este un tratament eficient în constipaţia cronică.

Întăreşte oasele

  Mulţumită caracteristicilor sale nutriţionale neobişnuite, konjacul este utilizat în regimul alimentar ca o fibră ce înlocuieşte zaharurile şi grăsimile animale. Calciul, magneziu şi fierul sunt asimilate de organism, crescând semnificativ absorbţia acestora. Toate acestea sunt foarte importante, ajutând sistemul osos să se dezvolte şi să se întreţină sănătos.
  Konjacul îl găsiţi în farmacii sub formă de comprimate. Este cunoscut mai ales de vegetarieni, pentru că înlocuieşte cu succes gelatina animală.
Claudia Stan