Main menu

header

  Foile de varză strivite şi aplicate extern produc o serie de vindecări remarcabile. Pentru un efect maxim, specialiştii vă recomandă crema de varză, datorită faptului că ea pătrunde mult mai uşor în interiorul organismului, cu condiţia ca în acest unguent să se adauge puţin alcool sau tinctură din plantă. Se spune că durerea cedează la numai 15 minute după aplicare, chiar dacă este puternică. Un lucru bun este faptul că prepararea se poate face acasă şi se foloseşte extrem de simplu.

Preparatul poate fi folosit timp de trei luni

  Pentru a realiza o cremă de varză aveţi nevoie de 100 ml suc de varză crudă (cam şapte linguri), 200 g untură de porc (sau lanolină de la farmacie), o linguriţă cu ceară de albine, o lingură cu ulei, trei linguri cu alcool rafinat de 40 de grade şi o linguriţă cu miere de albine.
Pentru început se pun la încălzit, într-un vas emailat, untura sau lanolina şi ceara de albine, se lasă să se topească, se amestecă şi se adaugă uleiul. Se încălzeşte totul până la 60 de grade. Separat se încălzeşte sucul de varză crudă, la aceeaşi temperatură, şi se adaugă mierea de albine şi alcoolul rafinat sau tinctura din plante. Se amestecă bine totul. Se ia de pe foc vasul în care s-a încălzit untura şi uleiul şi se toarnă încet peste amestecul de suc de varză, miere şi alcool. Se amestecă până se răceşte. Alifia astfel obţinută trebuie pusă într-un recipient de sticlă. Deşi preparatul nu se strică două-trei luni, nu este indicat să faceţi o cantitate mai mare.

Adăugaţi iasomie sau trandafir

  Pentru un miros plăcut, adăugaţi esenţă de trandafir sau de iasomie (se pun câte zece picături. Dacă preparatul se face cu lanolină nu se râncezeşte aşa de repede şi se poate păstra o perioadă mai lungă. Zonele ce vă dor se ung cu crema de varză, iar locul respectiv trebuie acoperit cu o bucată de pânză curată sau cu tifon. Efectul benefic se constată cam în două ore de la aplicare. Folosiţi crema ori de câte ori aveţi probleme.

Indicată în artroze

  Crema realizată din varză vindecă diverse afecţiuni ale pielii. Se aplică în strat subţire, de două-trei ori pe zi, după ce zona respectivă a fost spălată în prealabil. Este indicată în calmarea durerilor, pentru că intră mult mai rapid în piele şi astfel poate contribui la diminuarea acestora. De asemenea, îşi face efectul şi în ceea ce priveşte artrozele, durerile reumatice sau de altă natură.

Alifie antitumorală

  Pentru diminuarea tumorilor sau în cancerele pielii se foloseşte alifia preparată cu tinctură de arnică sau de rostopască. Se aplică local, în strat subţire, apoi, dacă este cazul, se poate pansa. Este foarte important să se spele locul cuprins de boală cu ceai cald de rostopască sau de brusture, după care să se aplice crema de varză.
Ana-Maria Cocea