Main menu

header

  Principala cauză ce favorizează apariţia infecţiilor urinare este aportul insuficient de lichide. Primordial în tratamentul bolilor de rinichi şi în afecţiunile urinare este asigurarea unei diureze abundente. Scopul curei de lichide este eliminarea unui volum mare de urină, ce va favoriza eliminarea germenilor ce întreţin infecţia. Ceaiul are efect diuretic, antiinflamator şi dezinfectant, iar în cazul nisipului la rinichi, al calculilor renali şi ai vezicii se fac băi de şezut fierbinţi cu coada-calului, bându-se totodată în înghiţituri mici ceai din miraculoasa plantă.

  Protejează sistemul osos
  Proprietăţile remineralizante ale cozii-calului sunt date de compoziţia bogată în siliciu, calciu, fier, sodiu, magneziu şi potasiu. Aceste elemente exercită o acţiune protectoare împotriva infecţiilor bacteriene şi a micozelor, întăreşte musculatura uterului şi ajută la consolidarea oaselor şi a dinţilor. Oasele fracturate se sudează de două ori mai repede atunci când se administrează coada-calului.

  Opreşte hemoragiile
  Coada-calului stă la baza unuia dintre cele mai bune remedii în anemia post-hemoragică. Acest tratament este un foarte bun adjuvant şi în toate tipurile de hemoragie internă. În cazul hemoragiilor nazale se prepară un pahar cu decoct combinat de coada-calului, se pune o linguriţă cu sare şi se amestecă bine. Se trage puţin pe nas din acest preparat.

  Efectul de oprire a sângerării va fi prompt.
  Infuzia de coada-calului mai este indicată şi pentru frumuseţea podoabei capilare. Pentru a combate mătreaţa, părul se spală zilnic cu infuzie de coada-calului, după care se masează cu ulei de măsline.
Claudia Stan
  Băi de şezut
100 g coada-calului se lasă peste noapte în apă rece, în ziua următoare se dă în clocot maceratul obţinut şi se adaugă la apa de baie. Durata băii - 20 de minute. Apa trebuie să acopere rinichii. Nu vă ştergeţi după baie, ci luaţi imediat halatul de baie, pentru a transpira, şi staţi o oră în pat.