Main menu

header

  Nuca are în compoziţie o suită de substanţe nutritive, drept pentru care este recomandată persoanelor anemice, convalescente sau cu distrofie alimentară ori epuizare nervoasă. Miezul de nucă se foloseşte fărâmiţat bine, altfel poate provoca indigestie. Doza recomandată este de până la șapte nuci, altfel riscaţi să vă confruntaţi cu dureri de cap, spasme stomacale sau constipaţie. Se consumă un amestec format din cantităţi egale de miez de nuci pisat, caşcaval ras şi stafide. Făina de nuci obţinută prin măcinare, amestecată cu stafide, combate durerile cardiace.

  Vindecă infecţiile urinare şi chisturile
  Miezul de nucă prăjită la grătar cu lemne, foarte bine pisat, combate infecţiile urinare. De asemenea, curăţă şi vasele sangvine. Dacă aveţi probleme cu depunerile de săruri, chisturi sau tumori, consumaţi… coajă de nucă. Aşadar, se pisează mărunt coaja uscată a cinci nuci, se amestecă împreună cu 500 ml de ţuică, se lasă la macerat timp de o lună, după care se bea câte o lingură dimineaţa, pe nemâncate.
  Pentru a scăpa de tuse, pisaţi patru nuci întregi (miezul şi coaja) şi amestecaţi-le cu o lingură cu fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul în 500 ml apă, la foc mic, timp de 15 minute. Se răceşte, se strecoară şi se amestecă bine cu o lingură cu miere de albine. Se bea câte o lingură de trei ori pe zi, timp de o săptămână.
  Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.

  Leac pentru stomac
  Siropul din coji de nuci este un întăritor excelent şi totodată un leac pentru bolile de stomac. Aveţi nevoie de trei pumni de coji verzi de nucă proaspăt adunate, tăiate mărunt. Acestea se fierb zece minute într-un litru de apă, în care se pun şi trei cuişoare aromate. Se lasă să se răcească, se strecoară şi se amestecă împreună cu un kilogram de zahăr tos. Se toarnă în sticle de culoare închisă şi se ia de trei ori pe zi câte o linguriţă, după mesele principale.

  Tinctura, adevărat balsam pentru pancreas
  Nucile verzi se taie cu un cuţit de inox pe un fund de lemn, se pun într-un borcan după ce au fost amestecate în prealabil cu zahăr. Abia după trei zile se adaugă ţuica (pentru adulţi - 250 ml la fiecare zece nuci, pentru copii - 250 ml la fiecare 20 de nuci). Se macerează încă două săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor ce apar pe tractul digestiv, dureri de stomac şi pancreas cu zece minute înainte de masă. Doza pentru adulţi este de o lingură, iar pentru copii, o linguriţă.
Ana-Maria Cocea
  Elimină viermii intestinali
  Luaţi 20 de nuci, pe care le pisaţi şi le puneţi într-un borcan de trei litri cu ţuică. Se închide vasul etanş, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasă la soare timp de 40 de zile, agitându-se zilnic. Se strecoară printr-un dres fin, se stoarce bine şi se păstrează în sticlă de culoare închisă la frigider. Se foloseşte pentru tratarea cancerelor, dar şi pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Se administrează la fel ca tinctura de nuci verzi.