Main menu

header

   Deşi nu este o boală în sine, ci doar un semn de maladie, transpiraţia nocturnă apare în stări de slăbiciune, mai ales în tuberculoză pulmonară, şi în diferite stări de epuizare nervoasă. În anotimpul cald, această transpiraţie nervoasă este considerată normală, dar trebuie să verificaţi dacă nu cumva această transpiraţie nu este cauzată de altă afecţiune. Pentru a scăpa de această problemă vă puteţi folosi de mai multe amestecuri de plante medicinale şi de proprietăţile acestora.

Salvia, adjuvantul-minune
    Amestecaţi 40 g frunze de salvie cu 40 g isop şi 100 g coji de nucă verde. Fierbeţi o linguriţă din acest amestec într-o cană cu apă pentru zece minute. Beţi zilnic câte o cană din acest preparat, încălzit uşor. Un alt „cocteil” sănătos se poate face dintr-un amestec din 80 g frunze de salvie, zece grame de coada-calului şi zece grame de rădăcini de valeriană. Fierbeţi trei linguriţe din acest amestec în 750 ml apă, preţ de zece minute. Beţi zilnic din acest ceai (de preferat cald şi uşor îndulcit) după mesele principale. 

Ceaiuri pentru bolnavii de tuberculoză
    Dacă transpiraţia nocturnă este cauzată de tuberculoză, se recomandă două ceaiuri din amestecuri de plante, consumate însă doar cu acordul medicului. Amestecaţi 30 g frunze de salvie cu 70 g coada-calului. Opăriţi trei linguriţe din acest amestec într-o jumătate de litru de apă şi lăsaţi la infuzat cinci minute. Zilnic, bolnavul trebuie să bea trei căni din acest ceai, fierbinte. Un alt amestec foarte bun pentru eliminarea transpiraţiei nocturne la bolnavii de tuberculoză este cel format din 25 g frunze de salvie, 50 g coada-calului şi 25 g coji de nucă verde. În trei căni cu apă se fierb, vreme de zece minute, trei linguriţe din acest amestec. Pentru rezultatul aşteptat, bolnavul trebuie să bea câteva luni câte două ceşti din acest ceai, în fiecare zi.
Elena Şerban