Main menu

header

    Că o persoană nu seamănă fizic una cu alta ştim toţi. Un alt lucru la fel de cunoscut este acela că nici reacţiile noastre la diverşi stimuli externi nu sunt identice. Sunt persoane peste care emoţiile sau schimbările bruşte de vreme trec fără probleme. Există totuşi oameni fie meteo sensibili, fie mai emotivi, la care stimulii externi fac adevărate ravagii: palpitaţii, dureri în zona inimii şi chiar senzaţia de nod în gât. 


Ţineţi sticlele într-un loc răcoros şi întunecos 
    Pentru a scăpa de aceste aspecte neplăcute, nu este cazul să vă „îndopaţi” cu medicamente, care nu numai că pot avea reacţii adverse, ci vă pot şi scoate ceva bănuţi din buzunar. Cea mai eficientă metodă care se poate aplica în acest sens este consumul de vin de pătrunjel. Iată două reţete ce v-ar putea scoate din „necaz”:

 

1. Puneţi zece tulpini proaspete de pătrunjel (cu frunze cu tot) într-un litru de vin natural (de preferat din cel preparat în gospodărie). Adăugaţi una sau două linguri cu oţet din vin. Fierbeţi amestecul zece minute la foc mic. După acest interval, turnaţi în vas circa 300 ml miere pură de albine şi mai lăsaţi patru minute să fiarbă uşor. După ce s-a răcit, vinul poate fi tras în sticle şi consumat. E de preferat să ţineţi sticlele într-un loc răcoros şi întunecos. Vinul trebuie băut într-o cantitate de trei linguri de-a lungul unei zile.

 2. Acelaşi vin de pătrunjel, preparat de această dată din rădăcina plantei, este deosebit de eficient şi în lupta cu angina pectorală. Pentru a prepara acest vin curăţaţi şase rădăcini proaspete, tăiaţi-le în bucăţi mici. Puneţi-le într-un vas în care aţi turnat în prealabil un litru de vin alb şi două linguri cu oţet. Fierbeţi un sfert de oră şi, după ce aţi lăsat să se răcească, strecuraţi. Când preparatul este călduţ adăugaţi un borcan de 250 ml cu miere. În timpul crizelor, bolnavul trebuie să ia un păhărel din acest vin. 

Elena Şerban