Main menu

header

   Atunci când, deşi beţi foarte multe lichide, organismul dumneavostră nu elimină urină, putem vorbi despre blocaj renal. Acest blocaj poate fi cauzat fie de o răceală puternică, fie de existenţa calculilor renali (pietre la rinichi). Medicamentele diuretice, alături de plantele cu aceleaşi efecte, vă pot scăpa de această neplăcută situaţie.

Cozile de cireş, un adjuvant puternic
    Ca plante cu efecte diuretice vă amintim frunzele de mesteacăn, coada-calului, coada-şoricelului, dar şi frunzele de soc, mătasea de porumb sau cozile de cireşe. Două reţete de amestecuri diuretice, de altfel şi cele mai eficiente, vă vom prezenta mai jos.  - Amestecaţi 12 g frunze mărunţite de fragi cu 12 g flori de soc şi 30 g coada-şoricelului. O lingură cu acest amestec se va pune la fiert într-o cană cu apă. După ce se fierbe în clocot timp de două-trei minute, se lasă la răcit.

    Suferindul trebuie să bea câte o cană din acest ceai de trei ori pe zi, înainte de mese. - Combinaţi câte 100 g mătase de porumb, cozi de cireşe, frunze de mesteacăn şi coada-calului. Din acest amestec puneţi o lingură cu vârf într-o cană cu apă ce fierbe şi mai lăsaţi pe foc încă un minut. După ce opriţi focul adăugaţi în acest lichid un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Strecuraţi şi apoi îndulciţi cu miere, după gust. Beţi câte o cană înaintea meselor principale.

Elena Şerban