Main menu

header

    Alimentaţia modernă, dar şi o igienă bucală deficitară, consumul excesiv de alcool, placa bacteriană sau tartrul dentar sunt principalii factori responsabili de apariţia parodontozei. Dacă sunteţi în luptă directă cu această boală, folosiţi remediile naturiste oferite de noi şi veţi avea rezultate spectaculoase.

Gargară cu ulei de floarea-soarelui
     Pentru încetinirea înaintării parodontozei există un remediu natural excelent. Dimineaţa, pe stomacul gol, se mestecă o boabă de propolis de mărimea unei boabe de orez. Efectul este garantat. Tinctura de propolis este de asemenea excelentă în tratarea acestei boli. Se pun, de trei ori pe zi, câte 40 de picături în 100 ml de apă. Se clăteşte bine cavitatea bucală, se ţine lichidul în gură cinci minute, apoi se înghite. Din aceeaşi tinctură, combinată cu apă, se tamponează gingiile.

     La fel de eficient este şi ceaiul de cimbru. Se opăreşte o lingură cu plantă cu 200 ml apă şi se amestecă bine cu o lingură cu miere polifloră şi cu o linguriţă cu tinctură de propolis. Cu soluţia obţinută se clăteşte gura după fiecare masă şi după fiecare spălat pe dinţi. Un remediu extraordinar este şi gargara cu ulei de floareasoarelui. Cum se procedează: zilnic, înainte de masă, se ia o lingură plină cu ulei de floarea-soarelui rafinat, cu care se face gargară, pentru masajul gingiilor şi al dinţilor. Gargara se face prin umflarea şi sugerea obrajilor, alternativ, înainte şi înapoi, aproximativ 20 de minute, până uleiul devine apos. Se clăteşte apoi gura bine cu apă şi se spală cu pastă de dinţi, cu o periuţă moale. Procedeul se repetă de două-trei ori pe zi. Lichidul nu se înghite! 

Polenul face minuni
    Specialiştii afirmă însă că polenul se află la loc de cinste în tratarea parodontozei. Reţeta este simplă, dar uimitoare: se iau 300 g granule de polen, se pun într-un kilogram de miere de albine şi se amestecă în fiecare zi cu o lingură de inox. Se lasă la macerat trei săptămâni, apoi din această compoziţie se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.  Şi următorul ceai are efecte uimitoare în tratarea parodontozei. Se iau coajă de stejar, creţişoară, salvie şi troscot (câte o linguriţă din fiecare plantă), se amestecă foarte bine şi se pun de cu seară în 500 ml de apă rece. Dimineaţa, lichidul şi plantele se pun la încălzit, până se ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi se strecoară. Din acest ceai se fac spălături ale gingiilor. Ceaiul se poate masa pe gingii cu ajutorul unei periuţe de dinţi cu păr moale. 

Carmen Ciripoiu