Main menu

header

de Liliana Simidon

Diabetul este o boală metabolică, o tulburare a metabolismului glucidic cauzată de creşterea cantităţii de zahăr din sânge peste 1,10 grame la mie. Cauzele apariţiei sale nu sunt pe deplin cunoscute, însă sunt incriminate atât factorul genetic, dar şi o alimentaţie haotică, în care abundă glucidele cu zahăr suprarafinat, sedentarismul, obezitatea, insuficienţa secreţiei de insulină, stresul, emoţiile puternice şi viaţa dezordonată. Din fericire, această boală poate fi ameliorată cu ajutorul câtorva remedii din surse naturale.

Mâncaţi spanac, lămâi şi mere
Există două tipuri de diabet: cel insulino-dependent, în care pancreasul nu secretă suficientă insulină, şi cel zaharat, care este cauzat de un aport exagerat de dulciuri. Din păcate, acest ultim tip de diabet este într-un progres constant, iar cele mai predispuse sunt persoanele trecute de 50 de ani, cărora le plac peste măsură zahărul şi grăsimile şi sunt sedentare.
Este foarte important ca regimul alimentar în diabetul zaharat să fie unul simplu şi natural. Este permis consumul de pâine integrală, legume şi fructe de sezon în stare crudă, mai ales spanac, fasole verde, lămâi, mere creţeşti şi condimente precum coriandru, cardamom, schinduf şi scorţişoară.

Luaţi macerat de dud
Sunt interzise produsele ce conţin zahăr, aluaturile, cafeaua, alcoolul, ciocolata, vinul roşu (în special cel dulce), smochinele, stafidele, caisele şi prunele. De asemenea, trebuie să se evite, pe cât posibil, efortul intens, atât fizic, cât şi intelectual, şi stările conflictuale. Totuşi, faceţi exerciţii fizice în fiecare zi, în special cele care solicită abdomenul, şi mergeţi mult pe jos sau pe bicicletă.
În cazul celor care suferă de diabet sunt de ajutor curele cu macerat de dud, cu macerat de afin, cu ceai din teci de fasole, cu pulbere de scorţişoară, cu fructe de schinduf şi cu ştevie.

Recomandări

PANCREAS STIMULENT: asigură buna funcţionare şi regenerare a pancreasului şi a splinei. De asemenea, aduce şi menţine glicemia la un nivel optim. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
AGARICUS BLAZEI MURILL: stimulează producţia de insulină prin vitalizarea funcţiei pancreasului, ducând astfel la reglarea nivelului glicemiei. Administrare: un plic de două ori pe zi.
GLICOSTAT: este util în diabetul zaharat, având efect hipoglicemiant şi de stimulare a funcţiilor pancreasului. Administrare: o cană de trei ori pe zi.
HYPONIDD: ajută la reducerea nivelului glicemiei şi are efecte hipolipemiante. Administrare: două tablete de două ori pe zi.

Sfat! Persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să aibă un stil de viaţă sănătos şi un regim bazat pe alimente naturale, puţin preparate.