Main menu

header

de Dana Purgaru

Un plus de savoare nu strică niciodată, mai ales dacă este vorba despre viaţa sexuală. Pentru a obţine satisfacţii mai mari la acest capitol puteţi încerca anumite produse din natură, care au efecte stimulative.

Condimentele tradiţionale au efect garantat
Ginsengul, care se găseşte la plafar, acţionează atât asupra dorinţei sexuale masculine şi feminine, cât şi a fertilităţii. De altfel, această rădăcină a fost folosită vreme de mii de ani de bărbaţii chinezi şi coreeni, care reuşeau astfel să procreeze şi la vârsta de 60-70 de ani. Ca afrodiziac este la fel de eficient pentru ambele sexe, iar efectul poate fi resimţit la scurt timp după folosire.
Brânca-ursului creşte libidoul şi ajută în caz de frigiditate sau de impotenţă, fiind un vasodilatator genital puternic.
Deşi aparent nu sunt binevenite în dormitor, ceapa şi usturoiul sunt, de fapt, unele dintre cele mai puternice afrodiziace naturale. De la Vedele indiene, tradiţiile arabe, chineze, persane şi europene, care privesc substanţele active erotic, aceste legume erau ţinute la loc de mare cinste.

Iarba ţapului, o „pilulă albastră” din plante
Sarsaparilla e o specie de viţă-de-vie tropicală (Simax officinalis) care creşte în Mexic, America Centrală şi de Sud, iar rădăcina sa a devenit faimoasă pentru proprietăţile sale remarcabile în ceea ce priveşte impotenţa, deoarece conţine testosteron, hormonul sexual masculin.
Iarba ţapului a fost redescoperită recent, deşi chinezii antici o foloseau pentru a-şi „aprinde” dorinţele trupeşti. Numeroase studii i-au demonstrat calităţile în teste desfăşurate pentru tratarea disfuncţiilor erectile. Spre deosebire de „pilula albastră”, aceasta nu are efecte secundare.
Scoarţa copacului african Yohimbe este sursa unuia dintre cele mai puternice afrodiziace legale. Ea e folosită de milenii de triburile africane, datorită energiei erotice pe care o produce. Stimulează nervii spinali şi alimentează cu sânge zonele genitale.
Muira puama este denumit şi „lemnul potenţei”, deoarece se pare că este cel mai puternic stimulent sexual. Din coaja arbustului care creşte în jungla amazoniană se prepară o fiertură care conferă senzaţii nebănuite.

Mâncaţi sparanghel, busuioc şi ardei iute
Prunele, năutul şi uleiul de măsline nepreparat ajută la eliminarea şi prevenirea depunerilor de pe pereţii vaselor de sânge, astfel că fluxul sangvin este îmbunătăţit în tot corpul, chiar şi la nivelul organelor genitale. Aşadar, consumaţi cât mai des aceste alimente.
Unul sau două pahare cu vin roşu combat inhibiţiile şi anxietatea. Nu exageraţi însă, deoarece efectul va fi contrar aşteptărilor!
O cină savuroasă, nu foarte bogată, condimentată cu piper, praf de chilli sau cu ardei iute, va fi şi ea un afrodiziac. Îi puteţi adăuga sparanghel gătit în abur şi busuioc proaspăt, deoarece acestea cresc atât libidoul, cât şi fertilitatea.

Migdalele, recomandate femeilor
Mierea are efect revigorant şi determină creşterea secreţiilor glandelor sexuale. De altfel, o multitudine de medicamente antice se bazau pe aceasta, inclusiv în curele pentru impotenţă.
Vitamina E din seminţe, nuci, germeni de grâu şi legume verzi, proaspete, are şi ea o contribuţie importantă.
Zincul se află în strânsă legătură cu funcţia sexuală şi este esenţial, în special pentru bărbaţi. Acesta se găseşte în produsele de origine animală (mai ales în stridii), în ouă, lapte, fasole, nuci şi grâu.
Migdalele sunt folosite încă din Antichitate pe post de afrodiziac, fiind consumate cu precădere de femei.

Pont! Un program regulat de exerciţii fizice, nu foarte obositoare, va contribui eficient la îmbunătăţirea vieţii sexuale, deoarece stimulează producţia de endorfine, chimicale care dau o stare de bine.