Main menu

header

de Ana Trifan

Rădăcina de unicorn se poate lăuda cu o tradiţie de câteva sute de ani în ceea ce priveşte tratarea bolilor venerice, în special a gonoreei. Dar are şi alte virtuţi, printre care se numără inflamaţiile în gât, probleme digestive, impotenţă sau infertilitate.

Acţionează la fel ca hormonii
Pentru tratarea gonoreei se foloseşte o bucată de rădăcină de unicorn, care, după ce se curăţă şi se taie mărunt, se lasă 20 de minute în o jumătate de litru de apă clocotită. După ce lichidul s-a răcit, se strecoară şi se foloseşte pentru duşurile vaginale şi pentru spălat zonele intime. Operaţiunea se repetă zilnic, până ce infecţia dispare.
Datorită saponinelor conţinute, acţionează la fel ca hormonii şi este considerat unul dintre cele mai bune tonice uterine şi ovariene. Are o tradiţie îndelungată în tratarea uterelor slăbite, cu tendinţă de prolaps, care dau senzaţia că „trag” abdomenul şi provoacă presiune în partea de jos a pelvisului. Aceste simptome vin însoţite deseori de iritabilitate şi depresie.

Tonic pentru tractul urinar
Tinctura din rădăcină de unicorn, care poate fi găsită în comerţ, are un efect tonic asupra ficatului şi a sistemului digestiv, stimulând procesarea alimentelor. Rădăcina este considerată un excelent tonic şi pentru tractul urinar. De asemenea, poate fi folosită pentru îndepărtarea senzaţiilor de greaţă şi de vomă în timpul sarcinii. Tot legat de graviditate, a fost utilizată cu succes, în mod tradiţional, pentru prevenirea pierderii de sarcini şi oprirea hemoragiei. Tinctura se administrează în doze de câte 2-4 ml, de trei ori pe zi.
Rădăcina se poate folosi şi în caz de gât inflamat. Ca să scăpaţi de această problemă, faceţi gargară cu decoct o dată la o oră, până când simptomele încep să dispară. Acesta se obţine din una-două linguri cu plantă la o cană cu apă. Se dă la fiert şi se lasă apoi vasul acoperit timp de un sfert de oră.

Luptă cu infertilitatea

Rădăcina de unicorn a fost folosită pentru a trata infertilitatea la femei şi impotenţa la bărbaţi. Are proprietăţi adaptogenice şi echilibrează hormonii, ajutând la eliminarea problemelor sistemului reproducător, normalizând menstruaţiile şi eliminând simptomele sindromului premenstrual, toate legate de dezechilibrul hormonal din organism. Rădăcina de unicorn stimulează activitatea ovarelor şi este utilizată ca tratament în infertilitatea cauzată de disfuncţiile foliculare din ovare.