Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Uneori, din cauza vârstei înaintate sau a problemelor de zi cu zi, unele persoane se plâng de faptul că nu mai au o viaţă intimă aşa cum şi-ar dori. Dacă nu vreţi să apelaţi încă la pastile pentru a vă bucura de plăcere maximă alături de partenerul de viaţă, e bine să ştiţi că puteţi consuma produse pe care le aveţi la îndemână în gospodărie, precum: prunele, uleiul de măsline, ciocolata neagră sau vinul roşu.

Vinul roşu ajută şi apetitul sexual al femeilor
Pentru a avea o viaţă sexuală reuşită, din bucătăria dumneavoastră nu trebuie să lipsească, în primul rând, vinul roşu. E important să ştiţi că acesta nu e recomandat numai bărbaţilor, aşa cum se ştia până acum. Mai nou, cercetătorii din domeniu au descoperit că şi femeile care beau un pahar-două cu vin roşu zilnic au un apetit sexual mai ridicat. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie şi prunele fac minuni în aşternut. Consumate în mod regulat, acestea duc la creşterea libidoului. Nu ocoliţi nici ciocolata neagră! Aceasta conţine flavonoizi, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi, implicit, viaţa sexuală. Ardeiul iute, spre exemplu, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aţi observat că după ce consumaţi acest aliment sunteţi mult mai inventivi în dormitor? Asta pentru că leguma conţine capsaicină, o substanţă ce stimulează producţia de endorfine şi declanşează senzaţia de plăcere.

Soia dă senzaţia de relaxare
Ţelina este recomandată cât mai des bărbaţilor în supe sau crudă, sub formă de salate. Dacă vă doriţi o viaţă sexuală cât mai activă şi palpitantă consumaţi zilnic pătrunjel şi morcov în stare crudă. Nu neglijaţi nici uleiul de măsline. Pe lângă faptul că e mult mai sănătos decât cel de floarea-soarelui, acesta e foarte cunoscut şi apreciat datorită testosteronului pe care-l produce. Sunt recomandate cel puţin două linguriţe zilnic, de preferat în salate, atât la femei, cât şi la bărbaţi.
Iubitorii de soia e bine să ştie că, potrivit medicinei chineze, aceasta dă o senzaţie de relaxare. În plus, produce estrogen şi creşte apetitul sexual, în special în cazul doamnelor. Nu uitaţi nici de nuci, fistic, migdale, năut, hummus, somon, cod sau chiar de roşii, pe care le întâlnim la fiecare pas în orice casă. Bananele şi asparagusul, de asemenea, sunt considerate stimulente erotice. Acesta din urmă conţine anumite substanţe necesare în atingerea orgasmului, numite folaţi. Nu ocoliţi nici anghinarea, care are un înalt conţinut nutritiv, fiind considerată un adevărat afrodiziac. Oricare dintre aceste produse, consumate zilnic, vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi viaţa sexuală, iar rezultatele se vor vedea după primele zile.

De reţinut! Specialiştii americani au descoperit că persoanele care nu sunt într-o formă fizică bună îşi pierd cheful de viaţă şi apetitul sexual. Aşadar, dacă doriţi să aveţi o relaţie reuşită trebuie să faceţi mai multă mişcare.