Main menu

header

de Eugenia Golub

Deşi au un gust şi un miros mai puţin plăcute în comparaţie cu cele obţinute din fructe, sucurile din legume proaspete reprezintă un adevărat izvor de sănătate, fiind indicate în diverse afecţiuni. De asemenea, datorită multitudinii de antioxidanţi din conţinutul lor, aceste sucuri vă vor păstra frumuseţea şi vor întârzia apariţia bătrâneţii.

Morcovii tratează anemia
Cu un conţinut bogat în fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple, în special vitamina A, sucul de morcovi este benefic pentru sănătate, tratând anemia, ulcerul gastric şi duodenal, colitele, enteritele, diareea sau constipaţia, afecţiunile hepatobiliare şi intoxicaţiile. Gustul oarecum fad poate fi îmbunătăţi cu puţin suc de ţelină, roşii, pătrunjel sau lămâie.
Cu un gust şi un miros mai plăcute decât altele, sucul de roşii se prepară din legume bine coapte şi este recomandat celor care suferă de reumatism, intoxicaţii, ateroscleroză, dar şi celor care vor să-şi păstreze sănătatea şi tinereţea. El este indicat şi în tratamente cosmetice, fiind folosit sub formă de mască pentru tenurile seboreice, grase şi acneice.

Zeama de spanac, regenerator sangvin
Şi sucul de ţelină e un adevărat izvor de sănătate. Se prepară din întreaga plantă şi are proprietăţi antiseptice. Este un bun tonic al sistemului nervos şi al glandelor suprarenale, un drenor hepatic şi renal, depurativ, antireumatic şi antigutos. Se va folosi simplu sau amestecat cu alte sucuri, după gust.
Un alt suc care vă poate face bine este cel de castraveţi. Acesta este depurativ, dezintoxicant şi dizolvant al acidului uric. Dacă nu îi suportaţi gustul, îl puteţi combina cu suc de morcov, ţelină, ridichi sau diferite fructe.
Sucul de spanac este un alt produs minunat. El este regenerator sangvin, remineralizant, este benefic în cazurile de anemie, de convalescenţă şi tonic pentru organismul obosit fizic şi intelectual. Este indicat în special copiilor şi vârstnicilor. Se poate bea amestecat cu suc de morcovi şi ţelină.