Main menu

header

de Anda Postolache

Usturoiul este un veritabil panaceu în tratarea unor boli diverse, venind de hac virusurilor, reumatismului, viermilor intestinali, tensiunii crescute şi altor afecţiuni.

Eliberează căile respiratorii
Cercetările de laborator au arătat că ustoriul este un antibiotic natural, graţie substanţei numite alicină, căreia nu îi rezistă o gamă largă de stafilococi şi streptococi. Dezinfectează căile respiratorii, fiind de ajutor bolnavilor de astm, bronşită sau celor răciţi şi poate fi folosit în scopul prevenirii contactării de virusuri în sezonul rece. Pentru aceasta, dimineaţa, înainte de masă, se înghite un căţel de usturoi întreg cu apă. Cine nu reuşeşte să înghită căţelul de usturoi întreg poate să îl taie în două-trei bucăţele, pentru a fi mai uşor.

Scade nivelul tensiunii
Se poate prepara un remediu pentru o serie de boli numai cu ajutorul usturoiului macerat în apă. Se clocoteşte o cană cu apă, în care se pune usturoi pisat, ca pentru mujdei. Se lasă toată noaptea, apoi se bea apa. Aceasta are ca efecte curăţarea aparatului digestiv, omorârea viermilor intestinali şi uşurarea expectoraţiei. Bolnavii de hipertensiune vor fi şi ei ajutaţi de acest produs, dar şi dacă vor consuma la masă usturoi, fiindcă planta are ca efect şi scăderea tensiunii. Pentru durerile reumatice se recomandă prepararea unui remediu făcut din 50 grame de usturoi pisat, peste care se pun 500 ml oţet de vin. Se lasă la macerat timp de 15 zile, apoi se pune la păstrare în sticluţe închise. Se masează încheieturile dureroase cu acest oţet usturoiat.

O soluţie pentru ateroscleroză
Maceratul de usturoi cu miere şi propolis este un remediu naturist chinezesc, în care se împletesc virtuţile celor trei componente. Se prepară astfel: 600 g de usturoi se dau prin maşina de tocat, apoi se pun într-un borcan. Deasupra se toarnă un litru de alcool de 90-95 de grade, se pune capacul şi se agită conţinutul zilnic, timp de şapte zile. Se strecoară, iar lichidul obţinut se pune deoparte. Urmează prepararea tincturii de propolis: la 100 ml de alcool de peste 80 de grade se adaugă 20 g de propolis. Acest amestec se pune într-un vas şi se încălzeşte puţin, la 25-30 de grade Celsius, timp în care se amestecă bine. Această operaţiune se repetă timp de şapte zile, apoi produsul se lasă la decantat, urmând a se utiliza doar partea de lichid curat. Apoi se face produsul final în felul următor: se amestecă 62% tinctură de usturoi, 32% miere şi 6% tinctură de propolis. Preparatul este bun îndeosebi pentru tratarea aterosclerozei.
Se administrează sub formă de picături, diluat cu circa 100 ml de ceai medicinal sau în apă, de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, urmând tabelul de mai jos. Din a 11-a zi de la începerea curei se ia o doză de atac de 25 de picături. Cura se ţine una-două luni, în funcţie de starea de sănătate. Se face pauză cel puţin o lună înainte de a începe altă perioadă de tratament.

Atenţie! Remediul pe bază de usturoi, miere şi propolis este contraindicat celor care suferă de hipertensiune arterială

Zile de tratament 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Dimineaţa 1* 4 7 10 13 15 12 9 6 3 25 1 4 7 10
La prânz 2 5 8 11 14 14 11 8 5 2 25 2 5 8 11
Seara 3 6 9 12 15 13 10 7 4 1 25 3 6 9 12
* picături