Main menu

header

de Elena Nedelcu

Soluţia ideală pentru a deborda de energie şi pentru a fi mereu sănătoşi este rădăcina de Maca, bogată în vitamine, calciu şi zinc. Originară din Peru, această plantă a câştigat popularitate pe tot Globul, datorită valorii sale nutritive, şi a ajuns să fie comercializată aproape peste tot. Este un adaptogen puternic, ce ajută corpul să facă faţă cu brio situaţiilor solicitante, dar întăreşte şi sistemul imunitar şi armonizează funcţiile generale ale organismului.

Creşte libidoul
Beneficiile rădăcinii de Maca sunt multiple. Ea stimulează metabolismul, creşte rezistenţa la stres, îmbunătăţeşte viaţa sexuală, încetineşte procesul de îmbătrânire şi măreşte puterea de concentrare. Poate rezolva şi problemele ce vizează sistemul reproducător, cum ar fi sterilitatea sau impotenţa sexuală, dar ajută şi la creşterea libidoului şi a fertilităţii atât la bărbaţi, cât şi la femei. Având capacitatea de a echilibra nivelul de hormoni feminini, consumul de supliment de rădăcină de Maca este o metodă eficientă şi naturală pentru a trata dezechilibrul hormonal în locul altor tratamente, care pot afecta negativ ovarele. De asemenea, ajută la probleme precum schimbările de dispoziţie, transpiraţii nocturne, cicluri neregulate, crampe menstruale şi depresie.
Dacă aveţi un dezechilibru la nivelul sistemului endocrin, Maca restabileşte şi nivelul de hormoni tiroidieni. Prin favorizarea producerii în mod natural a acestora, planta este benefică pentru funcţionarea normală a glandelor tiroidă şi suprarenală, dar şi a pancreasului. În urma reglării echilibrului vă veţi simţi plini de energie şi vitalitate şi veţi avea parte de stabilitatea emoţională mult căutată.

Un important aport de calciu
Rădăcina de Maca este de ajutor şi pentru femeile care au intrat în faza de menopauză. Încetarea permanentă a menstruaţiei este adesea însoţită de o mulţime de simptome neplăcute precum schimbarea dispoziţiei, crampe stomacale, bufeuri şi insomnii. Planta ajută la reducerea acestora, elimină stările depresive şi creşte nivelul de energie.
Şi osteoporoza, o altă problemă comună cu care se confruntă femeile în vârstă, cauzată de deficitul de calciu, poate fi tratată cu ajutorul rădăcinii de Maca. Aceasta este bogată în calciu şi poate contribui la ameliorarea simptomelor produse de afecţiune. Totodată, este bună chiar şi pentru copii, deoarece îmbunătăţeşte calcifierea şi dezvoltarea oaselor.

Conferă multă vigoare

Încă din cele mai vechi timpuri, peruvienii au folosit Maca, timp de secole, ca tonic general. Cele mai recente cercetări au demonstrat că alcaloizii conţinuţi exercită un efect benefic asupra glandelor suprarenale, producând astfel un plus de energie şi vitalitate. Datorită acestor calităţi, rădăcina a devenit un supliment ideal pentru studenţi, oameni de afaceri, scriitori, sportivi şi pentru orice persoană care are nevoie de un plus de energie. Nu conţine agenţi excitanţi, iar vitalitatea şi forţa pe care aceasta o conferă se datorează aminoacizilor, acizilor graşi, vitaminelor şi mineralelor.