Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Făina de cânepă este un aliment cu valori nutriţionale deosebite, care conţine multe răspunsuri la problemele dietei dumneavoastră zilnice. În făina de cânepă găsiţi ambele tipuri de proteine: structurale şi biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina şi fibrogenul, acestea fiind constituenţii principali ai oaselor, pielii, părului şi ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele şi includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) şi enzimele.

Optimizează tranzitul intestinal
Proteina din făina de cânepă conţine toţi cei şapte aminoacizi esenţiali, fără de care alimentaţia v-ar fi grav afectată: arginină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină, valină. În ea mai întâlniţi un procent mare de fibre alimentare, 30%, care vă ajută să aveţi un tranzit intestinal optim. Conţine şi acizi graşi esenţiali Omega 6 şi Omega 3 în raportul optim de 3:1.

Suplineşte carnea
Conţinutul mare de fibre alimentare din făina de cânepă este remediul ideal împotriva constipaţiei. Laxativele nu sunt o soluţie deoarece pot provoca tulburări neaşteptate ale digestiei şi nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel încât colonul să fie protejat. Făina de cânepă suplineşte foarte bine lipsa cărnii, datorită conţinutului de proteine şi a prezenţei celor şapte aminoacizi esenţiali. Conţinutul de colagen şi fibrogen recomandă această făină pentru stoparea căderii părului.

Îmbunătăţeşte memoria
Făina din seminţe de cânepă are un index glicemic scăzut (carbohidraţi 22,7%), fiind în acelaşi timp nutritivă. Astfel, ea poate să dea senzaţia de saţietate fără să crească nivelul zahărului în sânge. Lecitina conţinută vă ajută în perioadele de solicitare intelectuală intensă. Deoarece este naturală, se absoarbe mult mai bine decât extractul pe care îl găsiţi la farmacie.

Ţine osteoporoza la distanţă

Făina de cânepă conţine 210 miligrame de calciu la 100 de grame de produs. Fiind din resursă naturală, calciul este uşor de asimilat. În plus, suplimentul de acizi graşi esenţiali în organism creşte absorbţia calciului şi descreşte eliminarea pe cale urinară a acestuia. Astfel, păstraţi în oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la întărirea lor.