Main menu

header

de Anda Postolache

Mai puţin utilizate la noi în scopuri terapeutice, seminţele de mărar au proprietăţi importante. Ele stimulează activitatea glandelor sexuale feminine, sunt un bun expectorant, elimină gazele din intestine şi îndepărtează dereglările hormonale ce apar la menopauză.

Tinctura şi pulberea cresc tonusul
Pulberea şi tinctura extrase la rece din seminţele de mărar aduc mari beneficii femeilor dacă sunt folosite într-un tratament de 15-20 de zile. Astfel, ele sunt bune pentru: reglarea ciclului menstrual, eliminarea insomniilor, creşterea sânilor, reducerea înmulţirii pilozităţilor, stimularea tonusului general al organismului, mărirea secreţiei mamare la femeile care alăptează şi estomparea efectelor devastatoare ale menopauzei.

Pregătiţi-vă singuri un expectorant!
Pentru a fi folosit ca expectorant, se prepară un decoct împreună cu alte plante, în felul următor: o linguriţă cu seminţe de mărar, două linguri cu seminţe de chimen, o linguriţă cu flori de coada-şoricelului, o lingură cu paie de ovăz şi două pahare cu apă. Într-un vas emailat se pun plantele şi apa. Se fierbe totul la foc domol timp de zece minute. După răcire se strecoară. Întreaga cantitate se bea în cursul unei zile, cu înghiţituri mici. Acest decoct ajută şi în caz de meteorism (balonare).