Main menu

header

de Liliana Simidon

Migrenele sunt simptome frecvente, care se instalează treptat şi durează de la câteva ore până la câteva zile. Durerea este resimţită de multe ori sub formă de pulsaţii, care se amplifică în timpul efortului fizic. Ele pot fi însoţite de tulburări digestive, cum sunt greaţa şi vărsăturile sau intoleranţă la lumină şi la zgomot. Pe lângă tipul comun, există şi migrenă oftalmică. Aceasta are şi simptome vizuale, de tipul punctelor luminoase sau imposibilitatea de a vedea cu ambii ochi la dreapta sau la stânga.

Mestecaţi sâmburi de chimen, coriandru sau fenicul
Dacă migrena este provocată de expunerea prelungită la soare sau la căldură aplicaţi pe frunte o compresă rece. Dacă, dimpotrivă, temperatura rece sau curenţii de aer au determinat apariţia durerii, folosiţi o compresă caldă. Şi cataplasma cu făină de muştar, ţinută cinci-şapte minute pe frunte, este foarte utilă în acest sens. În plus, trebuie să vă feriţi de curenţii de aer.
Acordaţi multă atenţie şi hranei deoarece alimentele grele, ce necesită un efort digestiv ridicat, pot provoca dureri de cap. De asemenea, constipaţia şi balonarea pot determina cauze ale migrenelor. Remediul constă în mestecarea a una-două linguriţe cu condimente gen chimen, coriandru ori fenicul pentru a stimula digestia.

Masaţi-vă ceafa cu unguente încălzitoare
Pentru a scăpa de migrene folosiţi uleiuri pentru aromaterapie. Masaţi-vă fruntea cu una-două picături. Cele mai indicate sunt esenţele de mentă, santal, eucalipt şi lavandă. Le puteţi folosi atât separat, cât şi în combinaţii, în funcţie de preferinţe. Totuşi, aveţi grijă să aveţi numai uleiuri 100% naturale, deoarece o aromă artificială poate înrăutăţi durerea de cap. De asemenea, vă puteţi masa ceafa cu un unguent încălzitor cum este cel de ardei iute. Uneori, din cauza adoptării unei poziţii greşite o lungă perioadă, circulaţia sangvină din zona cervicală este îngreunată, iar oxigenarea cerebrală nu se mai produce corespunzător. În urma masajului, sângele va fi pus în mişcare, iar durerea se va diminua considerabil.

Feriţi-vă de stările de supărare şi tensiune
Scăderea glicemiei provoacă dureri de cap. Dacă nu aţi mâncat nimic în ziua respectivă, mai mult ca sigur că glicemia este scăzută. Ca primă măsură luaţi câteva linguriţe cu miere, după care serviţi o masă completă, dar aveţi grijă să consumaţi numai ingrediente sănătoase. Laptele cald cu scorţişoară, legumele fierte şi cerealele sunt câteva dintre alimentele recomandate. Mâncărurile de tip fast-food îngreunează digestia şi pot să amplifice durerea de cap.
Puteţi încerca şi pulberea de cuişoare, făcută pastă şi aplicată pe frunte timp de câteva minute, ori pulberea de santal sau cea de ghimbir. Acestea sunt remedii excelente pentru eliminarea migrenelor.
Evitaţi stările de supărare, oboseală accentuată, îngrijorare, stres, anxietate, furie şi tensiune mentală. Toate acestea pot constitui cauze ale durerilor de cap şi, în plus, se pot repercuta negativ asupra sănătăţii.

Recomandări

Împotriva migrenelor puteţi încerca şi următoarele produse obţinute din surse naturale:
MIGRENOSTOP - poate fi folosit în cazul migrenelor şi în cazul stărilor tensionate. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
MENTAL HERBAL - limpezeşte mintea, îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală şi vă conferă o stare de spirit bună. De asemenea, înlătură stările anxioase şi vă susţine în perioade de efort intelectual intens. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
KESHYA - este un ulei ce poate fi folosit în cazul migrenelor, al insomniilor, dar şi când este vorba despre o albire prematură a podoabei capilare, în cazul căderii părului sau când acesta este foarte degradat şi lipsit de strălucire. Mod de folosire: masaj la rădăcina firului de păr.