Main menu

header

de Liliana Simidon

Statul în curent, mersul cu maşina având geamurile deschise sau expunerea prelungită la aer condiţionat pot cauza inflamaţii la nivelul urechilor, în urma cărora apar uneori dureri. Acestea mai pot fi provocate şi de infecţii bacteriene, sinuzite sau de apa care pătrunde în urechi atunci când vă îmbăiaţi în mare sau în piscină.

Puneţi comprese cu sare caldă
Iată ce puteţi face dacă vă confruntaţi cu supărătoarele dureri de urechi:
- stoarceţi o ceapă pentru a obţine o cantitate mică de zeamă, apoi încălziţi-o uşor şi puneţi două-trei picături în urechea dureroasă.
- încălziţi doi pumni de sare, puneţi-i într-un săculeţ din bumbac sau alte fibre naturale şi aplicaţi-l direct pe urechea ce vă doare.
- picurarea zilnică a uleiului de muştar călduţ este un bun remediu pentru a preveni inflamaţiile şi, de asemenea, pentru a reduce durerile.
- realizaţi un amestec dintr-o lingură cu ulei de migdale, două picături de ulei esenţial de arbore de ceai şi câteva picături de ulei de muşeţel. Încălziţi uşor şi puneţi în ureche, de trei ori pe zi, câte două-trei picături.

Picuraţi apă oxigenată
- într-o linguriţă cu ulei de susan sau de floarea soarelui presat la rece adăugaţi o jumătate de căţel de usuroi. Încălziţi la foc mic, astfel încât principiile active din usturoi să treacă în ulei. Aşezaţi-vă pe o parte şi puneţi patru picături în ureche, rămânând timp de 15 minute în acea poziţie pentru ca uleiul să-şi facă efectul.
- apa oxigenată picurată este de ajutor în cazul infecţiilor (una-două picături), la fel şi apa cu argint coloidal.
- se mai poate pune un căţel de usturoi în urechea cu probleme.
Atenţie! Este foarte important ca toate lichidele turnate în ureche să fie călduţe, fără însă a provoca arsuri. Aplicarea unui lichid rece nu va face decât să amplifice durerea.
Tinctura de propolis, antibiotic natural În cazul în care este vorba despre o infecţie, atunci, pe lângă aplicaţiile externe trebuie să apelaţi şi la un tratament natural, administrat intern. Tinctura de propolis, combinată cu cea de echinaceea, reprezintă un bun antibiotic natural. Luaţi câte 30 de picături de trei-patru ori pe zi, înainte de masă. De asemenea, beţi ceai din iarbă mare, cimbru, busuioc, ghimbir, în cantităţi egale, câte două-trei căni pe zi. Consumaţi multe sucuri din fructe proaspăt stoarse - cele de portocale, mere, grepfrut, rodie, îndulcite cu miere, sunt adevărate bombe de vitamine (conţin în special vitamina C, foarte utilă în tratarea infecţiilor şi întărirea imunităţii).

- Dacă doriţi să vă protejaţi pentru ca apa să nu vă intre în urechi, masaţi interiorul urechii cu ulei presat la rece
- Dacă staţi în curent sau în vânt, folosiţi dopuri speciale, iar în cazul în care este important să auziţi ce se petrece în jur, acoperiţi-vă cu o şapcă sau cu o eşarfă
Pont! Când doriţi să eliminaţi ceara din urechi folosiţi doar conuri speciale. Nu introduceţi alte obiecte deoarece există riscul producerii unor leziuni ce pot da naştere infecţiilor.

Remedii naturale

COUGH KALP - întăreşte sistemul imunitar, decongestionează sinusurile şi îmbunătăţeşte respiraţia, fiind indicat în toate afecţiunile din sfera ORL. Administrare: 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi.
AUDIRON: indicat în toate afecţiunile urechii: inflamaţii, tulburări de auz, acufene (zgomote în urechi), otită. Administrare: se pun în urechi 2 picături de 2 ori pe zi.