Main menu

header

de Ana Trifan

Când luaţi în considerare metode variate de a vă vindeca şi a aduce alinare corpului nu trebuie să uitaţi de medicina chinezească, a cărei tradiţie se întinde pe câteva milenii. Plantele folosite de acest popor ajută corpul la tratarea afecţiunilor şi la accelerarea vindecării. Dintre acestea, Ginkgo Biloba, Ginseng, Dong Quai şi Reishi sunt, poate, cele mai importante, care pot fi găsite şi în farmaciile sau în magazinele de produse naturiste de la noi.

Ciupercile Reishi controlează alergiile
Reishi sunt nişte ciuperci foarte apreciate pentru calităţile lor vindecătoare. Pot fi găsite în magazinele de produse naturiste sub formă uscată sau ceai, tonic, pudră şi altele. Una dintre proprietăţile cele mai semnificative ale Reishi este abilitatea de a lupta împotriva cancerului. Extractele obţinute au proprietăţi antihistaminice, ceea ce înseamnă că pot controla alergiile. Alte utilizări pentru ciupercile Reishi includ: tratarea problemelor ficatului, calmarea simptomelor de astm, reducerea hipertensiunii arteriale, îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar, vindecarea hepatitei, bronşitei şi artritei şi stimularea unei bune stări de spirit şi a sănătăţii generale.
Ciupercile Reishi pot fi preparate în diferite forme - puteţi face ceai din ele sau le puteţi găti după ce le puneţi în apă să se rehidrateze. Sunt şi un ingredient excelent în supe, sosuri, salate şi paste.

Dong Quai, un aliat pentru femei
Denumit şi „ginsengul feminin”, Dong Quai este originar din Coreea, Japonia şi China. În medicina tradiţională asiatică, substanţa vindecătoare obţinută din acesta este extrasă prin înmuierea sau fierberea plantei în vin, pentru ca apoi să fie consumată în formă lichidă. O puteţi găsi însă la magazinele de produse naturiste şi sub formă de tablete, capsule sau ceaiuri. Dintre beneficiile sale enumerăm: tratarea afecţiunilor ginecologice, reducerea oboselii, diminuarea tensiunii arteriale, vitalizarea organelor de reproducere, prevenirea coagulării sângelui, ameliorarea tulburărilor menstruale şi a sindromului premenstrual.

Ginsengul dă energie
Ginsengul este utilizat de peste două mii de ani în medicina chinezească tradiţională. Popularitatea sa a crescut atât de mult, încât astăzi a ajuns unul dintre remediile naturiste cel mai folosite în lume. Beneficiile sale includ: creşterea energiei, reducerea stresului, lupta împotriva cancerului şi încetinirea îmbătrânirii, diminuarea tensiunii arteriale şi tratarea diabetului zaharat. În plus, femeilor aflate la menopauză li se recomandă Ginseng pentru a scăpa de bufeuri şi de transpiraţii nocturne. Există mai multe tipuri de Ginseng, toate cu proprietăţi medicinale. Spre exemplu, cel american, care creşte în regiunile abrupte ale continentului, era folosit de amerindieni ca un remediu împotriva tusei şi pentru a scăpa de constipaţie.

Ginkgo Biloba îmbunătăţeşte viaţa sexuală
Ginkgo Biloba este denumită după ginkgo, un copac istoric din Asia. Este unul dintre cele mai vechi remedii din plante şi este folosit pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale, consolidarea funcţiei cognitive, tratarea astmului şi inflamaţiei alergice şi încetinirea deteriorării ţesuturilor. Recunoscută ca o sursă bogată de antioxidanţi, această plantă reduce daunele produse de radicalii liberi cauzaţi de factorii de mediu.