Main menu

header

de Elena Şerban

Orice femeie are în casă o microfarmacie, un dulăpior în care păstrează unele medicamente pe care s-ar putea să fie obligată să le folosească la un moment dat. Dacă însă, dintr-un motiv sau altul, tocmai când aveţi nevoie de un anumit lucru, exact acela vă lipseşte, nu vă faceţi griji. În permanenţă există alternative naturale.

Grăsimea de peşte şi cireşele diminuează suferinţa
Urât de multe persoane, mai ales de copii, uleiul de peşte este o variantă bună dacă cineva din familie suferă de migrene. Acizii graşi Omega-3 pe care îi conţine au capacitatea de a bloca acţiunea substanţelor inflamatoare. Astfel, dacă veţi consuma zilnic trei grame de ulei de peşte, puteţi spune adio durerilor.
Şi cireşele pot fi considerate medicamente naturale în acest scop. Ele au rol antioxidant, iar efectul lor este comparabil cu cel al suplimentului de vitamina E. Astfel, dacă aveţi dureri de orice fel, nu refuzaţi să mâncaţi cât mai multe cireşe.

Salcia, Aspirina din mediul înconjurător
Componenta principală din Aspirină, numită acid salicilic, este, de fapt, sintetizată din salcie. De aceea, această plantă este denumită şi Aspirină naturală. Puteţi folosi ceai de coajă pentru a combate durerile de măsea, migrenele şi chiar artrita. Atenţie însă! Specialiştii recomandă ca preparatele pe bază de scoarţă de salcie să nu fie administrate simultan cu Aspirina.
Şi gheara diavolului poate fi de ajutor. Originară din Africa de Sud, ea are importante proprietăţi analgezice şi antiinflamatorii. Preparatele obţinute din ea se recomandă pentru tratarea durerilor cauzate de ulcer şi a celor reumatice. De asemenea, ele scad febra şi atenuează durerile musculare ale bolnavilor de gripă.