Main menu

header

de Ana Trifan

Beneficiile aduse de ceaiul de yucca sunt recunoscute de generaţii întregi la indienii din America. Această plantă a fost folosită de aceştia pentru a trata o întreagă gamă de probleme de sănătate, printre care probleme dermatologice, iritaţii ale pielii sau căderea părului.

Planta se distinge prin rozetele ei mereu verzi, frunzele rigide, în formă de sabie, şi florile grupate, de culoare albicioasă. Este intens cultivată şi întreţinută ca plantă decorativă sau de grădină. Are părţi comestibile, inclusiv fructele, seminţele, florile, tulpinile şi rădăcinile.

Repară inflamaţiile ţesuturilor moi
Cele mai active componente ale acestei plante sunt saponinele, care sunt de obicei solubile şi în grăsime, şi în apă. Acestea au gust amărui şi pot fi iritante, fiind derivate din steroizi. Cercetările efectuate au arătat că ele sunt un precursor al cortizonului, care inhibă eliberarea toxinelor din intestine, ce blochează creşterea cartilajelor. Ca urmare, planta poate fi folosită cu succes în tratarea unor boli precum artrite sau inflamaţii ale ţesuturilor moi.
Ceaiul de yucca se prepară prin fierberea unei linguriţe cu rădăcină măcinată într-o cană cu apă, timp de un sfert de oră. Se consumă zilnic trei până la cinci căni. Dacă se observă probleme de digestie şi tendinţa de constipare, cantitatea folosită trebuie redusă.
Poate fi găsită în farmacii şi magazinele de produse naturiste, sub formă de capsule sau extract.

Principalele beneficii

- luptă cu osteoporoza şi artritele reumatoide;
- combate inflamaţiile;
- ajută în tratamentul astmului;
- vă scapă de durerile de cap;
- previne formarea de cheaguri de sânge;
- alungă mătreaţa.