Main menu

header

de Liliana Simidon

Atunci când un cuplu îşi doreşte un copil, însă întâmpină obstacole care vin din partea bărbatului, situaţia poate degenera într-o adevărată tragedie în familie. Însă, problemele pot fi depăşite cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Băi de şezut cu decoct de pelin şi păpădie
Printre cauzele infertilităţii masculine se numără azoospermia, oligospermia. Prima reprezintă absenţa totală a spermatozoizilor. Aceştia fie nu se mai formează deloc, fie nu mai sunt transportaţi către veziculele seminale şi prostată. Această situaţie poate fi cauzată de o boală cu transmitere sexuală sau de infecţii localizate la nivelul aparatului genital. De aceea este foarte important un control urmat de un tratament adecvat. Se recomandă o cantitate mare de ceaiuri din plante cu efect antibiotic, cum sunt cimbrul, busuiocul, rozmarinul şi băi de şezut cu decoct de pelin şi păpădie, în care adăugaţi sare.

Tribulus terrestris creşte nivelul de testosteron
Oligospermia intervine atunci când numărul de spermatozoizi este insuficient, astfel apărând sterilitatea. Este foarte important să fie depistată cauza şi apoi tratată, deoarece o boală generală cum este de exemplu gripa, o infecţie cronică a prostatei sau un deficit hormonal pot diminua numărul de spermatozoizi. Plantele eficiente în acest caz sunt cele care stimulează secreţia de testosteron - brânca-ursului, colţii-babei (Tribulus terrestris), ginseng, damiana, năpraznic şi muira puama. Medicina chineză şi indiană foloseşte Tribulus terrestris de mii de ani pentru combaterea infertilităţii. Planta creşte nivelul de testosteron, îmbunătăţeşte performanţa sexuală şi amplifică masa musculară. Năpraznicul este mai eficient dacă se consumă sub formă de suc sau pulbere, amestecat cu lapte. El este contraindicat bărbaţilor care suferă de inflamaţii ale prostatei.

Consumaţi vitamina E!
Alte cauze care conduc la infertilitate sunt: efortul fizic excesiv, consumul de alcool, droguri, tutun, steroizi, medicamente sau expunerea la substanţe toxice, stresul, vârsta înaintată, dar şi alimentaţia. Aceasta din urmă trebuie să fie bogată în vitamine (mai ales E, supranumită sursa tinereţii), germeni de grâu, ulei din germeni de grâu, ulei din sâmburi de struguri, seminţe de susan şi ovăz, sub formă de fulgi consumaţi în lapte sau în supe ori tinctură.

Recomandări

SPERMOTONE - potenţează calitatea spermei, asigurând o bună fertilitate. Intensifică procesul de spermatogeneză şi are efect reîntineritor. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi.
MUIRA PUAMA - recomandat în infertilitate, tulburări de dinamică sexuală, astenie sexuală şi scăderea libidoului. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi.
GOKHRU - indicat în disfuncţii ale aparatului genital masculin, impotenţă şi infertilitate. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
1-TOP - are acţiune afrodiziacă, neurotonică, imunostimulatoare şi acţionează favorabil asupra glandelor sexuale masculine. Administrare: o capsulă de două ori pe zi.