Main menu

header

de Anda Postolache

Obligeana este o plantă medicinală foarte apreciată în cazurile cu probleme digestive, cum ar fi balonările intestinale şi stomacale, dar mai ales vindecă durerile de stomac care apar de obicei primăvara.

Taie cheful de fumat
Persoanele bolnave de artrită vor fi şi ele ajutate de tratamentele naturiste cu obligeană, de asemenea şi dereglările glandulare vor fi eliminate. Obligeana redă pofta de mâncare, ajută la reglarea metabolismului şi chiar la renunţarea la fumat. Planta s-a dovedit a fi chiar salvatoare în cazurile de cancer stomacal şi intestinal. Pentru aceasta se bea ceai din rădăcini, care se prepară numai din extract rece. Acesta se face folosind o linguriţă cu rădăcini lăsată într-un sfert de litru de apă rece de seara până a doua zi dimineaţa. Apoi se strecoară şi se bea, doar uşor încălzit, în bain-marie, pentru a nu fi distruse prin căldură principiile active.

Reglează tractul digestiv
În privinţa acţiunii tratamentului cu obligeană pentru problemele stomacale, interesant este că această plantă are proprietatea de a regla aciditatea, fiind de ajutor şi persoanelor cu hiperaciditate, dar şi cu hipoaciditate.
La copiii care au tendinţa să facă diaree cu uşurinţă, ceaiul de obligeană reglează această problemă, dar trebuie mers şi la specialistul în nutriţie, pentru a vedea care sunt cauzele adevărate ale problemei.
Practic, orice problemă ţine de tractul stomacal şi intestinal, sistemul excretor, este şi de competenţa acestei plante minunate, care poate fi găsită în orice plafar.