Main menu

header

de Elena Şerban

Nucşoara este un condiment, sâmburele unui fruct ce seamănă cu piersicile. Pentru că provine din zona Asiei, românii care vor să beneficieze de efectele curative ale nucşoarei trebuie să îşi achiziţioneze acest condiment din comerţ fie sub formă de pulbere (de culoare galben-maronie), fie planta întreagă. Specialiştii în medicină naturistă vă recomandă să nu o evitaţi, deoarece efectele sale curative sunt nenumărate.

Măreşte tensiunea arterială
Cercetătorii au descoperit că un consum regulat şi frecvent de nucşoară stimulează sistemul cardiovascular. Acesta este unul dintre motivele pentru care este recomandat hipotensivilor consumul de praf de nucşoară, cărora le asigură creşterea tensiunii.
Un alt preparat cu efecte benefice asupra stării de sănătate este uleiul de nucşoară. Acesta are proprietăţi antiinflamatorii şi poate trata durerile de articulaţii şi pe cele musculare dacă este utilizat la masarea zonelor afectate. De asemenea, masajul asigură un somn liniştit.

Tonic cerebral
Fiind un excelent tonic cerebral, pulberea de nucşoară combate deosebit de rapid stresul cotidian sau cronic. Astmul şi alte afecţiuni respiratorii îşi găsesc leac cu acest condiment. Pentru aceasta administraţi pacientului un vârf de cuţit de nucşoară.
Există o serie destul de mare de medici cu competenţe în medicina naturistă care susţin că nucşoara tonifică ficatul, facilitând procesul de detoxificare. În plus, se pare că acest condiment ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.

Susţine digestia
Uleiul de nucşoară este folosit de mii de ani în medicina chineză. Asiaticii au descoperit că acesta tratează durerile de stomac, stimulează digestia şi reduce durerile de articulaţii. Descoperirea medicilor chinezi, făcută în urmă cu mii de ani, a fost confirmată de studii moderne.

Grecii şi romanii foloseau încă din Antichitate acest condiment ca tonic cerebral, în ciuda faptului că era foarte greu de obţinut

Afecţiuni şi moduri de administrare

Insomnie - puneţi la macerat, timp de 12 ore, două linguriţe cu nucşoară amestecate cu o cană cu apă. Beţi cât mai mult din acest macerat (îndulcit cu miere) înainte de culcare.
Nevralgii - beţi o cană cu ceai fierbinte de tei (sau orice alt ceai), în care aţi pus două vârfuri de cuţit cu pulbere de nucşoară. Nu doar că durerea va fi atenuată, dar în organism se va instala o stare foarte plăcută.
Miros urât al gurii - amestecaţi un vârf de cuţit cu cuişoare cu aceeaşi cantitate de nucşoară. Pentru ca respiraţia dumneavoastră să fie plăcută, înainte şi după masă, luaţi în gură câte jumătate din acest amestec.

Important! Dacă este consumată în cantităţi de peste 30 de grame pe zi, nucşoara devine toxică