Main menu

header

de Claudia Stan

Sparceta sau Onobrychis viciifolia este o plantă furajeră de mare preţ la noi în ţară, fiind folosită în special pentru hrana animalelor. Ea este însă utilizată cu succes şi în scop terapeutic.

În trecut, când nu existau posibilităţi de tratare a bolilor cu medicamente, oamenii foloseau plantele pentru vindecare. Una dintre acestea este Sparceta, care a fost utilizată pe scară largă, deoarece purifică organismul.

Elimină transpiraţia abundentă
Dacă suferiţi de transpiraţie abundentă, luaţi o mână de tulipini de Sparceta şi fierbeţi-le într-un litru de apă, timp de o jumătate de oră. Spălaţi-vă în fiecare seară cu lichidul obţinut, lăsându-l să se usuce pe piele. După o oră vă puteţi clăti cu apă şi cu săpun. Rezultatele sunt remarcabile şi se recomandă şi în cazul transpiraţiilor reci.

Stopează problemele renale
Pentru întărirea sistemului imunitar este indicat să consumaţi, de cel puţin două ori pe zi, infuzie, înainte de masă. Aceasta se prepară astfel: 50 de grame de tulpină se adaugă în 250 ml de apă clocotită. Totodată, preparatul ajută la eliminarea toxinelor din organism prin urină şi ameliorează durerile de rinichi.
În plus, Sparceta conţine calciu, caroten şi o mare cantitate de fosfor, ce revitalizează organismul şi vine în ajutorul copiilor care suferă de rahitism.

Pont! Într-un vas în care aţi pus un litru de vin adăugaţi 250 de grame de tulpină de Sparceta şi lăsaţi la macerat timp de o săptămână. Beţi câte un pahar în fiecare seară pentru a preveni bronşitele.