Main menu

header

de Claudia Stan

Feriguţa sau feriga dulce este o plantă întâlnită în zonele stâncoase. Proprietăţile sale vindecătoare sunt prezente numai în rizomul plantei, ce se recoltează din mai până în octombrie.

Tratează anorexia
Feriga dulce este recomandată numai pentru uzul intern şi numai sub formă de infuzie. Datorită glucidelor, uleiului gras, răşinei şi a altor elemente, feriguţa este ideală pentru tratarea anorexiei. Aceste substanţe au rolul de a stabiliza enzimele din organism, determinându-l să funcţioneze corect. Totodată, ajută la reglarea scaunului, curăţând intestinele şi prevenind constipaţia cronică. Infuzia se prepară astfel: se amestecă o linguriţă rasă cu rădăcina plantei (uscată) cu o cană cu apă fierbinte şi se lasă timp de cinci minute. Se consumă o singură dată pe zi, preferabil dimineaţa, după micul dejun, timp de două-trei luni.

Adio infecţii urinare
Infuzia din această plantă detoxifică organismul. După câteva zile de tratament vor dispărea şi usturimile provocate de infecţiile urinare. Totodată, feriga dulce ajută la eliminarea nisipului din rinichi, prin curăţarea acestora.
În plus, planta este folosită cu rezultate bune şi pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare. Pentru aceasta se recomandă ca rădăcina feriguţei să fie bine pisată şi fiartă timp de zece minute în 400 ml de apă.
Pe continentul nostru, feriga dulce mai este folosită şi pentru calmarea indigestiilor provocate de paraziţii intestinali.

Atenţie! Nu măriţi cantitatea de plantă folosită în tratamente, deoarece ea prezintă toxicitate latentă.