Main menu

header

de Cristina Tache

Vremea călduroasă şi-a intrat în drepturi, spre bucuria tuturor, însă atrage după sine şi o problemă delicată - transpiraţia. Aceasta reprezintă un proces normal al organismului şi chiar benefic, deoarece elimină sărurile şi menţine temperatura corpului. Însă, devine un factor incomod atunci când este excesivă şi deranjează din punct de vedere olfactiv. Dacă vă confruntaţi cu această problemă nu trebuie să vă alarmaţi, ci să urmaţi câteva sfaturi simple, pe care vi le propunem în continuare.

Infuzia din frunze de nuc reglează glandele sudoripare
Luaţi o mână de frunze uscate de nuc, mărunţite, şi fierbeţi-le într-o cană cu apă. După ce dau în clocot, lăsaţi să infuzeze câteva minute şi preparaţi soluţia antisudorifică din o linguriţă cu infuzie la o cană cu apă. Puteţi consuma până la două căni pe zi. Substanţele conţinute de frunzele de nuc au proprietatea de a regla activitatea glandelor sudoripare, astfel încât, în timp, veţi observa o schimbare în bine. Atenţie, ceaiul trebuie băut rece!

Reduceţi alcoolul!
Şi salvia este bună împotriva transpiraţiei abundente. Se prepară o infuzie concentrată din două linguri cu plantă la o cană cu apă. După ce este gata, turnaţi ceaiul în cadă şi îmbăiaţi-vă 10-15 minute. Repetaţi procedeul de două-trei ori pe săptămână, pentru rezultate bune. Acest remediu va scădea nivelul de transpiraţie atât la axile, cât şi la mâini şi la picioare.
Pentru a reduce transpiraţia, evitaţi sau micşoraţi consumul de alcool, cafea şi mâncăruri picante, pentru că acestea stimulează activitatea glandelor sudoripare. Un alt truc pe care îl puteţi folosi este pudratul cu bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a absorbi mirosul neplăcut.

Nu uitaţi! În sezonul cald, îmbrăcămintea trebuie să fie cât mai lejeră, pentru a permite evaporarea umidităţii. Faceţi duş de cel puţin două ori pe zi şi folosiţi deodorante de calitate, pentru a împiedica transpiraţia, dar şi pentru a parfuma corpul