Main menu

header

de Elena Şerban

Unul dintre produsele terapeutice prea puţin utilizate în farmacia populară românească este uleiul de muştar. Acesta este indicat spre a fi folosit mai ales în uz extern, deoarece are proprietăţi curative, iar uleiul volatil conţine o componentă toxică.

Bun diuretic
Uleiul esenţial de muştar este un excelent stimulent digestiv sau circulator. Aplicat extern îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, iar efectul este imediat. Mai mult, veţi scăpa de constipaţii şi de crampele supărătoare de la stomac. Efecte pozitive pot fi obţinute dacă suferindul îşi masează zona stomacului cu ulei. Specialiştii afirmă că şi persoanele care sunt nemulţumite că au o siluetă prea filiformă şi vor să se îngraşe câteva kilograme pot apela la tratamentul cu acest produs.

Vă scapă de infecţiile dermice
Folosit intern, uleiul de muştar are reale proprietăţi antibacteriene, ajutând la igienizarea şi buna funcţionare a colonului. De asemenea, dacă se aplică direct pe o rană, combate şi infecţiile pielii. Tot în uz extern, uleiul de muştar se dovedeşte şi un excelent antiperspirant, putând înlocui cu succes costisitoarele produse cosmetice. Dacă veţi aplica acest preparat naturist pe piele după baie, secreţia glandelor sudoripare va fi redusă. Uleiul conţine o serie de acizi, ce ajută la revitalizarea şi întărirea rădăcinii părului. De asemenea, stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, protejând rădăcina părului.

- Uleiul esenţial de muştar îndepărtează muştele şi ţânţarii. Pentru a scăpa de aceste insecte, aplicaţi un pic din produs pe o masă din zona în care bâzâie gâzele


Important! Înainte de a folosi uleiul, întrebaţi un medic specialist. Majoritatea persoanelor care folosesc acest ulei pentru prima oară pot suferi iritaţii.