Main menu

header

de Elena Şerban

Sucul de cireşe nu este doar bun la gust. Acesta este şi un remediu excelent contra efectelor neplăcute ale medicamentelor. Conform specialiştilor, tot secretul e să consumaţi produsul neîndulcit. Efectele benefice ale acestei băuturi au fost descoperite în urma unui studiu realizat la Universitatea de Ştiinţe din Oregon. Persoanele care au consumat un pahar cu suc de cireşe fără zahăr au scăpat de durerile provocate de inflamaţii.

Fructele conţin antioxidanţi naturali
La studiu au participat 60 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. Ele au fost împărţiţe în două grupuri. Persoanele din primul au băut un pahar cu suc de două ori pe zi, timp de o săptămână, înainte să participe la maraton. Cele din al doilea grup au consumat lichidul făcut din prafuri cu gust de cireşe. După participarea la maraton, persoanele care au consumat suc natural fără zahăr au prezentat cu 23% mai puţine inflamaţii dureroase faţă de cele care au consumat băutură artificială. Se pare că cireşele conţin antioxidanţi naturali cu proprietăţi antiinflamatorii.

Datorită compoziţiei sale, sucul de cireşe provoacă eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism, curăţând, de asemenea, căile urinare şi intestinele.