Main menu

header

de Elena Şerban

Nucile sunt bune pentru sănătate, chiar dacă au multe calorii. Se ştie despre ele că au un conţinut ridicat de vitamine şi de minerale, fapt ce le face utile în diverse afecţiuni, printre care se numără cele digestive, reumatismele, dar şi anemiile.

Pot încetini dezvoltarea formaţiunilor tumorale
Mai nou, oamenii de ştiinţă au descoperit că o mână de nuci pe zi poate ţine departe cancerul de prostată. De asemenea, chiar dacă tumorile au apărut deja, aceste fructe lemnoase pot încetini dezvoltarea formaţiunilor tumorale. Până la momentul actual, testele au fost efectuate doar pe cobai, însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California consideră că rezultatele sunt relevante şi în cazul oamenilor. Cantitatea optimă este de 14 nuci pe zi.

Benefice chiar şi persoanelor cu diabet
Un alt studiu publicat în luna februarie arată că acestea sunt bune şi pentru diabetici, deoarece ajută la buna funcţionare a vaselor de sânge şi scad nivelul colesterolului. De aceea, aceste persoane trebuie să mănânce în fiecare zi măcar un sfert de cană cu miezuri de nucă. Este foarte important ca acestea să fie sparte proaspăt, miezurile ce stau în afara cojii pierzându-şi calităţile terapeutice. Conţin şi arginină, un aminoacid esenţial, ce ajută la reducerea tensiunii mari.