Main menu

header

de Claudia Stan

Iarba de piatră este o plantă medicinală denumită popular şi molotru galben sau trifoi mare şi creşte pe solurile pietroase. „Specialitatea” plantei este aparatul circulator, fiind de mare ajutor în bolile cardiovasculare.

Previne tromboza
Fiertura de trifoi mare este recomandată pentru menţinerea fluxului normal de sânge. Puteţi alterna cu băile de şezut. Se pun la fiert 100 de grame din seminţele plantei în doi litri de apă. După ce scade apa se adaugă o jumătate de litru de lapte şi se mai lasă la fiert până ce dă şi laptele în clocot. Se adaugă amestecul în cada cu apă sau poate fi folosit şi ca unguent în ameliorarea durerilor reumatice sau abdominale. Împreună cu infuzia (o linguriţă cu flori la o cană cu apă fierbinte) repară sistemul circulator. Iarba de piatră este recomandată de medicii naturişti pentru întărirea întregului sistem cardiovascular, prevenind totodată şi tromboza. Mai mult, planta ajută la reconstruirea vaselor de sânge distruse. În plus, infuzia îmbunătăţeşte vederea, graţie conţinutului ridicat de vitamina A, şi este utilă în cazul pierderii simţurilor sau a stărilor de apoplexie.

Planta uscată şi pusă într-un săculeţ are acelaşi efect ca naftalina, de înlăturare a moliilor, şi oferă o mireasmă plăcută hainelor.