Main menu

header

de Maria Petrache

O viaţă sănătoasă se reflectă prin longevitate. Una intimă activă măreşte nivelul endorfinelor, care, la rândul lor, măresc speranţa de viaţă. În plus, satisfacţia pe plan sexual micşorează nivelul hormonilor de stres, adrenalina şi cortizonul, ce ne fură câţiva ani din viaţă. Un dormitor armonios şterge şi anii de pe faţă, ajutându-vă să arătaţi mai tineri. Studiile relevă că persoanele satisfăcute pe plan sexual atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ arată cu patru până la şapte ani mai tinere decât cele mai puţin norocoase din acest punct de vedere, relatează Health!Yahoo.

1. Ovăzul, un tonic sexual
În afara capacităţii ovăzului de a coborî nivelul colesterolului, această cereală este cunoscută din cele mai vechi timpuri ca fiind un tonic sexual. Asta pentru că ea conţine o substanţă ce creşte nivelul testosteronului. O dată cu înaintarea în vârstă, acest nivel este mai mic, ovăzul putând repara această problemă. Unul adecvat este sănătos atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, mărind rezistenţa muşchilor, a organismului, în general, şi capacitatea mentală.

2. Seminţe de in pentru o viaţă intimă echilibrată
Seminţele de in au capacitatea de a mări nivelul estrogenului bun, cum ar fi estradiolul, care apără femeile de boli de inimă, de afecţiuni ale oaselor, dar care are grijă şi de păstrarea unui mediu vaginal adecvat. Aceste seminţe cresc nivelul testosteronului, dovedindu-se benefice în cazul ambelor sexe. În plus, previn pierderea părului, apariţia acneei şi ţin colesterolul şi nivelul zahărului din sânge la un nivel echilibrat. De asemenea, sunt şi un antioxidant eficace.

3. Nuci şi seminţe, pentru dezvoltarea apetitului în dormitor
În medicina chinezească a devenit o obişnuinţă să se prescrie nuci, migdale sau susan şi boabe de cânepă ca tonic sexual. Recentele studii au arătat că acestea sunt bogate într-un aminoacid numit arginină, ce pare să mărească nivelul hormonilor de creştere în organism. Aceştia, la rândul lor, cresc dorinţa sexuală şi dezvoltă funcţiile mentale. Pentru o revigorare a libidoului se recomandă şase până la zece grame de arginină zilnic, sub formă de supliment, sau măcar o gustare zilnică sub formă de nuci şi seminţe. Alte alimente bogate în arginină sunt ouăle şi carnea.

4. Histidina, pentru a intra în stare
Acest aminoacid, prezent din abundenţă în carne, peşte de apă sărată, ouă şi soia, ajută la intrarea în starea potrivită pentru sex. Femeile care iau histidină cu o oră înainte de o partidă de amor au parte de un preludiu mai intens şi de senzaţii mai puternice pe parcursul activităţii sexuale. Acelaşi aminoacid este de folos şi bărbaţilor mai în vârstă, acesta funcţionând pe acelaşi principiu. Ca şi supliment, nu trebuie să depăşească 500 mg pe zi. De dorit însă este să fie obţinut din alimentaţie, în mod natural.

5. Condimentaţi-vă viaţa amoroasă!
Studiile au arătat că mâncărurile picante, condimentate cu usturoi, ceapă, scorţişoară, ghimbir sau coriandru, pot activa anumiţi centri ai stimulării sexuale şi pot mări fluxul sangvin în partea mediană a organismului. Nucşoara, în mod special, este un condiment cu proprietăţi de netăgăduit în ceea ce priveşte libidoul, dar şi starea de bine, în general. Tocmai de aceea, planta este folosită atât ca tonic pentru organism, cât şi antidepresiv în cazul unor afecţiuni emoţionale. Medicii chinezi prescriu adesea câte cinci grame de nucşoară zilnic pentru revitalizarea dorinţei sexuale.

6. Mirosuri pentru pasiune
Studiile au arătat că anumite mirosuri pot ajuta la instalarea stării de excitaţie în cazul bărbaţilor, mărind fluxul în organele genitale. Aici intră şi aroma plăcintei de dovleac sau vanilia. Folosiţi-vă de aceste mirosuri nu doar în bucătărie!

7. Iarba caprei agitate face minuni
Cu mii de ani în urmă, păstorii chinezi au observat că, după ce caprele lor mâncau un anumit tip de plantă, deveneau extrem de agitate şi aveau un apetit sexual de zile mari. Iarba a ajuns să fie folosită în timp ca şi remediu tradiţional pentru afecţiunile rinichilor, ficatului sau articulaţiilor. În final, medicii chinezi au început să recomande iarba caprei agitate, cu rezultate pe toate fronturile, inclusiv pentru un libido crescut. Potrivit unor cercetări, se pare că măreşte fluxul sangvin în organele genitale, mimând efectul hormonilor sexuali produşi de organism. Crescând şi speranţa de viaţă, iarba caprei agitate este benefică atât în cazul bărbaţilor, cât şi cel al femeilor. E recomandat să fie consumată zilnic.

Fără stres

O viaţă activă din punct de vedere sexual scade nivelul stresului, vă aduce mulţumire şi satisfacţie generală, dar şi un somn mai bun, toate nefiind decât rezultatele schimbărilor la nivel hormonal şi chimic. Din fericire, de noi depinde să fim activi în pat, iar puţin ajutor de la natură nu strică niciodată.