Main menu

header

   Cu miezul lui dulce si zemos, pepenele galben este unul dintre cele mai parfumate fructe de sezon şi un răcoritor excelent. Are şi acţiune terapeutică, în multe privinţe mai puternică decât cea a pepenelui verde. De mii de ani, pepenele galben e considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe. Face parte din ingredientele ce compun deserturile speciale, dar şi din meniurile curelor cel mai eficiente. E un elixir al frumuseţii, stând la baza multor preparate cosmetice. 

Creşte rezistenţa imunitară
     Cu un conţinut de 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belşug şi potasiu, pepenele galben abia aşteaptă să ajungă pe mesele noastre, pentru a ne dărui remedii naturiste dintre cele mai eficiente. El este unul dintre cele mai bune antioxidante, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul atacului cardiac, are acţiune reglatoare asupra apetitului, precum şi efecte vitalizante puternice. 

Recomandat anemicilor
     Se consumă în general în stare naturală, dar este la fel de savuros şi sub formă de salate, îngheţată sau dulceaţă. În afară de consumul miezului, pepenele galben este remediu naturist şi sub formă de suc, potolind setea şi calmând sistemul nervos. De fapt se obţine un fel de nectar, mult mai rezistent la oxidare decât cel al pepenelui verde. Se consumă foarte proaspăt, la cel mult zece minute după preparare. În timpul curei se beau zilnic între trei şi şase căni cu acest nectar.

     Cura este deosebit de eficientă în anemii şi convalescenţă, mai ales atunci când se consumă în fiecare zi şi trei linguriţe cu afine uscate. În caz de constipaţie se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, unul, două kilograme de pepene galben. Două felii consumate înainte de masă reglează apetitul, pepenele galben având calitatea de a potoli senzaţia de foame puternică. Specialiştii recomandă ca, în cazul alergiilor, dermatozelor infecţioase, însoţite de usturime şi de mâncărimi, să se ţină o cură de pepene galben de 10-12 zile, timp în care sunt scoase din alimentaţie carnea, grăsimile şi alimentele conservate. Pepenele galben are o influenţă binefăcătoare în cazurile de ateroscleroză, hemoroizi, în bolile de rinichi şi cele ale sistemului cardiovascular.

Seminţe fierte în lapte versus calculi biliari
     Din cele mai vechi timpuri, pepenele galben este folosit şi în bolile de stomac. Mai mult, specialiştii sunt de acord că bulgărele auriu are capacitatea de a îmbunătăţi dispoziţia psihică persoanelor care suferă de depresii. Seminţele de pepene galben, fierte în lapte sunt recomandate împotriva pietrelor la vezica biliară. Dacă bolnavul nu primeşte recomandări speciale, sucul de pepene galben se consumă de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, adaugând într-un pahar cu suc o lingură cu miere. 
Ioana Ene
Atenţie! Consumul fără limită al pepenelui galben nu este recomandat, acest lucru poate conduce la diaree şi dureri puternice de stomac.