Main menu

header

de Maria Borloveanu

Apreciat pentru calităţile sale nutritive şi pentru gustul special pe care îl are, cartoful şi-a dovedit eficienţa într-o paletă extrem de variată de afecţiuni.

Amidonul este antiinflamator în cazul bolilor gastrointestinale şi un foarte bun neutralizator în intoxicaţii cu substanţe toxice. Sucul de cartof crud tratează aciditatea gastrică, ulcerele, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive. Este şi un bun antispastic, diuretic şi emolient. Pentru chinuitoarele dureri de cap, însoţite de multe ori şi de insomnii, sucul de cartof este un remediu excelent.

Eficient în diabet
Extractul crud este indicat de asemenea în hepatite acute şi cronice, dar şi în litiaza biliară. Dacă, timp de o săptămână, veţi bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, 50 ml de suc de cartof crud în combinaţie cu 100 ml de apă caldă, veţi rezolva multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate. Ca toate sucurile proaspete, şi cel de cartof se alterează destul de repede, motiv pentru care trebuie extras şi consumat imediat. Cele mai spectaculoase rezultate ale acestui tratament au loc la bolnavii diagnosticaţi cu artrită. Sucul, la prepararea căruia se folosesc doar cartofi din soiurile rozalii, conţine hidraţi de carbon, lipide, săruri minerale şi vitaminele B1, B6, C şi K. Astfel, produsul devine eficient şi în demineralizări şi dezechilibrări de nutriţie sau în diabet.