Main menu

header

de Anda Postolache

Laringita, ce poate surveni mai des pe vreme de frig, este o boală uşor tratabilă şi acasă, existând metode naturiste excelente, uşor de aplicat şi ieftine. Iată-le:

Gargară cu apă sărată
Prima şi cea mai simplă metodă la care ar trebui să vă gândiţi atunci când gâtul dumneavoastră este în suferinţă este banala gargară cu apă şi sare. Într-o jumătate de litru de apă se dizolvă un pumn de sare grunjoasă şi se face gargară din oră în oră. Un singur amănunt trebuie ştiut: este foarte important ca sarea să fie curată, nu suprarafinată şi în niciun caz cu iod.

Macerat de caşul-popii
Mai puteţi face apoi următorul macerat: o linguriţă cu vârf de caşul-popii (sau nalbă) se lasă la macerat peste noapte în 250 ml de apă rece. Dimineaţa se încălzeşte totul până aproape de fierbere şi se strecoară, se îndulceşte cu miere de albine şi se beau zilnic trei căni cu astfel de ceai.

Inhalaţii cu infuzie de dafin
Poate cea mai eficientă şi rapidă cale de vindecare vine de la inhalaţiile cu infuzie de dafin. Este o metodă pe care o foloseau oamenii din Orientul Mijlociu în Evul Mediu: se pun zece foi de dafin într-un litru de apă şi se fierbe totul preţ de zece minute, cu capac. Se fac apoi inhalaţii cu aceşti aburi tămăduitori.
Altă reţetă spune să faceţi următorul ceai: se fierb 250 ml de apă cu o jumătate de lămâie şi cu patru linguriţe cu zahăr, se dau în clocot, se adaugă o linguriţă cu cimbru, se ia vasul de pe foc şi se lasă la infuzat pentru trei minute. Se strecoară şi se bea fierbinte. Doza: două căni pe zi.