Main menu

header

de Anda Postolache

Otita este o inflamaţie acută a „casei” timpanului şi are drept cauze infecţii din vecinătate. Se manifestă cu senzaţii de zvâcnituri, durere, frisoane, febră, iar cu timpul, din ureche se scurge un lichid urât mirositor. Otita trebuie tratată de medic, dar, până se ajunge la acesta, se poate interveni cu metode naturiste. În primul rând trebuie odihnă la pat, precum şi un regim alimentar cu multe cereale, legume şi fructe.

Cele mai bune tratamente sunt cele externe. Astfel, se recomandă: de trei ori pe zi, în ureche, câte zece picături de tinctură de propolis îndoită cu apă distilată sau cu trei picături de ulei de muşeţel sau de cimbru. Utile sunt şi băile de aburi la ureche cu infuzie de urzică sau de muşeţel.
Un alt remediu eficient, foarte uşor de aplicat, este acesta: puneţi pe ureche comprese calde cu zeamă de varză acră timp de o oră.
Ca tratament intern este indicată tinctura de propolis, câte 30 de picături, de trei ori pe zi, luată pe o bucată de pâine sau într-o liguriţă cu zahăr, cu evitarea atingerii dinţilor de tinctură, deoarece aceasta colorează.